Hyttemodellen Hedvig er Heddas første med solcellepanel integrert i taket.

Solceller kan periodevis gi null-forbruk på hytta

Hytteprodusenten Hedda er tidlig ute med å integrere solceller i taket på nye hytter.

Snart kan de levere hytter med opplegget klart med trekkerør fra sikringsskapet. Så blir det opp til kunden å bestemme om hen vil ha solcelleanlegg montert fra starten. Hedda har prøvd løsningen på ei hytte som er bygd i Valdres.

Anlegget blir presentert på hyttemessa som arrangeres på Hellerudsletta ved Lillestrøm i helga som kommer.

Sikrer periodevis «null-forbruk»

­– Et solcellepanel på taket er først og fremst tenkt for å dekke eget forbruk. Men overskuddsstrøm kan også selges ut igjen i strømnettet – spesielt når vi ikke er på hytta og forbruket på et minimum, skriver Hedda på egne nettsider.

Solcelleanlegget er ikke ment å ta over for energi levert over nettet, men kan bidra til et null-forbruk i gjennomsnitt når hytta ikke er i bruk.

 

Integrert i tretaket

Solcellepanelet som er lagt på forsøkshytta, er integrert i tretaket disse hyttene er kjent for. Panelet er levert av Miljøtak som forteller at de benytter microinvertere montert under solcellepanelene. Det sparer plass til installasjoner inne i hytta.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.