Tyske boliger kledd med Rockpanel. (Foto: Rockpanel)

Lanserer Rockpanel i det norske fasademarkedet

– Fasadeplatene er lette, brannsikre og krever lite vedlikehold. Dessuten gir de nye muligheter når man vil ha en kreativ fasade, sier Rockpanel.

– Vi har sett at vi kan gjøre en forskjell på det norske markedet. I Norge brukes det mye fibersement som fasadebekledning, men vi kan tilby et veldig godt alternativ som har noen andre fordeler. Arkitektene får først og fremst større designfrihet til å velge overflate, farge og form på fasadebekledningen, sier Allan Lindboe, som er Business Director for Nordics og Business Manager for Norge.

Nytt alternativ innen fasader

I tillegg til et mer unikt fasadeutrykk, har fasadeplatene noen tekniske og innovative egenskaper som kommer entreprenør og boligeier til gode, lover produsenten.

Fasadebekledning fra Rockpanel på et boligprosjekt i Belgia. (Foto: Rockpanel)

–  Disse fasadeplatene er lette som gjør de enkle å håndtere på byggeplassen. Det bidrar til en mer effektiv montering som gjør det utførende arbeidet mer kostnadseffektivt. I tillegg er steinullplatene brannsikre, stabile, vannfaste og krever lite vedlikehold. Med minimum 50 års levetid vil dette fasadematerialet egne seg til både nybygg, renovering og store institusjonsbygg som skal stå over generasjoner, forteller Lindboe.

Plater av steinull kan gjenvinnes

Steinull er et naturlig materiale som egner seg godt til gjenvinning. Materialene fra Rockpanel blir derfor en del av gjenvinningsordningen til ROCKWOOL på fabrikken i Moss.

– Fasadebekledningene er tenkt inn i et sirkulær økonomisk perspektiv, med fokus på å gi nytt liv til materialet. På fabrikken i Moss leveres det inn spillmateriale fra byggeplassen, samt fasadebekledning etter endt levetid som smeltes ned og blir til ny steinull. Denne ordningen har bidratt til å redusere avfallsmengden fra ROCKWOOL gruppen betraktelig, forteller Lindboe, og tilføyer:

– Våre fasadeplater bidrar også til å plukke poeng i BREEAM-NOR sertifiseringsklassen. Dette var viktig for oss for å kunne innta det norske markedet, hvor flere og flere aktører stiller krav til byggematerialer for å oppnå BREEAM-NOR sertifisering av bygg.

Han avslutter:

– Vi tror Rockpanel har et stort potensiale i Norge. I Norge sitter Harald Helland som Area Sales Manager for Sør og Vest Norge, mens Sindre Garshol er Area Sales Manager for Osloregionen.  Med to dyktige nyansatte på det norske teamet er vi allerede godt i gang med å komme i kontakt med arkitekter, forhandlere og entreprenører som finner dette produktet interessant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.