• DuoXpand er egnet for gjennomstikksmontering. (Foto: fischer)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Fasadeplugg til porøse materialer

Den nye fasadepluggen Fischer DuoXpand fordeler belastningen over hele borehullet.

For å gjøre kantinnfesting enklere og redusere risikoen for sprekker, ønsker fischer et nytt medlem av DuoLine-familien velkommen. Det siste tilskuddet heter DuoXpand og kombinerer funksjoner fra DuoPower og FUR fasadepluggen, skriver produsenten.

Færre sprekker

I Norge har det vært vanlig å bruke betong- og fasadeskruer til innfesting. Det vi ser er at disse skruene øker risikoen for sprekker i murverket, særlig ved kanter, og at innfestingen gir slitasje på grunnmaterialet over tid.

– Med DuoXpand blir innfesting i karmer og fasader en mer fleksibel og sikker løsning – også sikrere enn løsningene vi tidligere har kjent. Fasadepluggen fester seg fleksibelt til byggematerialet med sin ekspansive styrke og retningsutvidelse. Det gir bedre håndverk å montere med denne, forteller Lars Holbæk, Nordic head of Product- & Marketing hos fischer.

• Geometrien på pluggen garanterer at kraften er jevnt fordelt i materialet slik at det ikke sprekker. (Illustrasjon: fischer)

Holbæk mener at DuoXpand er en mer optimal løsning innenfor sin produktkategori:

– I dag er det fokus på hvor viktig det er at materialene har lang levetid. Derfor er det fornuftig å gå over til å bruke fasadeplugger fremfor tradisjonelle skruer. Det er mer skånsomt overfor grunnmaterialet fordi nylonelementet sitter og fjærer, i motsetning til stålinnfesting der hvor vibrasjonen forplantes direkte i grunnmaterialet.

Han fortsetter:

– Med DuoXpand har du også muligheten til å montere nærmere kanten, takket være pluggens intelligente design.

Sterk og fleksibel

Det er pluggens geometri og unike lamelldesign som er en av hemmelighetene bak DuoXpand: Den grå hoveddelen av pluggen er laget av høykvalitets nylon som gir ekstra styrke, mens den røde delen gir fleksibilitet og optimal ekspansjon.

• Den ferdigmonterte skruen matcher pluggen perfekt og sparer tid under monteringen. (Foto: fischer)

– Fasadepluggen er designet slik at pluggen utvider seg forsiktig i det respektive materialet, fordi belastningen fordeles jevnt over hele borehullet. I tillegg gjør sideribbene at lamellene er mer retningsstabile, som hindrer pluggen i å rotere. Alt dette gjør det enkelt å montere nær kanten uten fare for at porøse byggematerialer sprekker, forteller Holbæk, og avslutter:

– Vi har samlet de beste egenskapene fra DuoPower og FUR fasadeplugg til én fantastisk løsning som både er fleksibel og sikker. Det gir følelsen av «her er det feste», fordi du merker at det sitter fast. Jeg har inntrykk av at når man først har prøvd den, så er man like hekta som pluggen.

DuoXpand ble lansert på det norske markedet 1. mars 2022.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *