Thermo L-2SK tåler gjennomtramp på hele 165 kg per 5X5 cm. (Foto: Würth Norge)

Takduker som tåler tunge tråkk

– Dukene Wütop Thermo L-2SK og Wütop Thermo ND+ 2SK tåler tunge tråkk og er kanskje markedets sterkeste undertak, sier produsenten Würth.

Hvor sterk trenger egentlig en takduk å være? Den primære oppgaven til en takduk er jo tross alt å holde regnet ute, samtidig som fukt får puste ut fra konstruksjonen. Samtidig vil duken utsettes for mye belastning under montering og ikke minst når den er ferdig lagt, skriver produsenten Würth Norge. 

Les også: Tømrere trår gjennom undertaket og faller – hvordan kan det unngås?

Bredt bruksområde

Ved siden av å kunne brukes på normale skråtak med kaldloft er Wütop Thermo L-2SK en av få duker som også kan benyttes under andre primærtettinger enn standard takstein.

Dukene Wütop Thermo L-2SK og Wütop Thermo ND+ 2SK er så hardføre at ved å følge trinnene og minsteverdiene for luftespalte i monteringsveiledningen, så slipper man å anlegge dobbelt luftesjikt, som man må gjøre ved bruk av duk med asfalt.

Wütop Thermo L-2SK. (Foto: Würth Norge)

Dette sparer både tid og materialer, og det blir dermed en mer økonomisk og miljømessig bærekraftig løsning. Samtidig ivaretar man SINTEF Byggforsk sine anbefalinger for en sunn, pustende og godt isolerende klimakonstruksjon.

Så lenge luftingen mellom tekking og undertak dimensjoneres etter anbefalingene til SINTEF Byggforsk, garanterer Würth for kvaliteten ved legging under skifer, teknisk tegl, flate takstein eller tretak, lover produsenten.

Sikrere mot tråkk og fall

Å ferdes på et tak kan være en risikabel affære, og for å unngå fallskader skal man være sikret med stillas eller fallsikring under arbeidet. Det hjelper likevel ikke å være aldri så godt sikret, om man faller innover og gjennom tak-konstruksjonen når man jobber.

Wütop Thermo L-2SK. (Foto: Würth Norge)

Würths takduker er derfor en god investering når det gjelder HMS, mener produsenten: Thermo L-2SK tåler gjennomtramp på hele 165 kg per 5X5 cm. Dette sikrer deg dersom du skulle trå på duken når du går mellom sløyfene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.