Varmt og robust på en gang, sier arktektene om treverk og betong som dominerer interiøret.

Treverk viktig i ny design for burgerkjede

Den nye restauranten Burger King åpner i Bamle i Telemark i dag, presenteres som en verdensnyhet.

Treverk i konstruksjonen og interiøret er med på å framheve et skandinavisk design i det som omtales som burgerkjedens nye restaurantkonsept. Lignende restauranter skal åpnes flere steder i Skandinavia, lover kjeden i en pressemelding.

– Den nye restauranten er den første av sitt slag i verden. Den er bygget i tre og er veldig fin. Store vinduer gir nærhet til naturen, og jeg tror at mange vil like den splitter nye peisen vår. Det varme lyset, fargene og peisen gjør restauranten veldig koselig, forteller restaurantsjef Fakiha Mirza i pressemeldingen.

Bico Bygg og Innredning i Kristiansand og Norskand i Moss har stått for bygg- og interiørarbeider. De vil også ha ansvar for det i kommende prosjekter i Norge, eventuelt med lokale underentreprenører, opplyser Burger King.

Slik ser arkitektene for seg den nye restauranttypen.

Tre sentralt i skandinavisk arkitektur

Ifølge nettsidene til arkitektene i Reactor, er tre brukt både i bærende konstruksjoner, interiør og deler av fasaden fordi treverk er en sentral del av skandinavisk arkitektur og historie.

– Ekte treverk gir en forsterket følelse av kvalitet og er brukt der det bidrar mest i synlige fasadedetaljer og i bærende elementer og dragere, heter det.

Dette gir et skandinavisk interiør som er varmt og robust på en gang. Tre og betong er de viktigste elementene i interøret. Farget lys, stoler og detaljer lyser opp og viser fram elementer i Burger Kings fargerike identitet, skriver arkitektene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *