Administerende direktør Ole Erik Almlid i NHO.

NHO: Budsjettet er dårlig nytt for bedriftene

– For bedrifter over hele landet er dette budsjettet dårlig nytt, mener administrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid.

– Bedriftene må ha kapital til å investere i grønn omstilling og arbeidsplasser. Derfor er en ekstraregning på om lag 7 milliarder kroner til formuesskatt og utbytteskatt det siste de trenger nå, fastslår han i en pressemelding.

­– Det er økende smittetall og økende bekymring i bedriftene, så regjeringen burde heller ikke øke arbeidsgivers lønnsplikt ved permittering fra 10 til 15 dager. Det skaper ekstra usikkerhet for bedrifter som lenge har stått i en krevende situasjon, sier Almlid.

 

Mer til fagarbeiderutdanning

– Norge trenger 1 000 fagskoleplasser, bransjeprogrammer og utstyr i skoleverkstedene. Vi trenger også et ytterligere krafttak for fagarbeiderutdanningen, utover det regjeringen har varslet av tiltak for å fullføre videregående opplæring, mener NHO-sjefen.

Sinke på klima

Han sier regjeringen skulle hatt mer fart på klimatiltakene: ­– Behovet er fortsatt stort for tiltak som kan sette fart i klimakuttene, for eksempel et CO₂-fond for næringstransport. Stortinget må be regjeringen gå i forhandlinger med næringslivet om en slik løsning, sier Almlid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.