Konsernsjef Morten Kristiansen leverer Moelvens Moelvens sterkeste kvartalsresultat noensinne. (Foto: Moelven)

Historisk høy omsetning for Moelven

– Det globale markedet får ikke nok av trevarer om dagen, og dette fortsetter å prege etterspørselen. Samtidig ser vi en mer normal sesongutvikling i hjemmemarkedet, sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA.

Den sterke internasjonale etterspørselen etter trevarer fortsetter å gi omsetningsvekst for treindustrien, skriver Moelven på sine nettsider.

Enorm omsetning

Moelven omsatte for NOK 3950,5 millioner i tredje kvartal 2021. Det er en økning på NOK 1283,3 millioner sammenlignet med samme periode i fjor. Driftsresultatet ble på NOK 1142,5 millioner, mot NOK 163,4 millioner i tilsvarende periode i fjor.

Det er Moelvens sterkeste kvartalsresultat noensinne. Etter årets ni første måneder har Moelven et driftsresultat på NOK 2255,5 millioner og en brutto driftsmargin på 22,5 %.

– Den kraftige konjunkturutviklingen for trevarer vi har sett det siste året fortsetter, men det er usikkert hvor lenge den sterke etterspørselen vil vedvare. Det er i gode tider vi må videreutvikle oss, slik at vi er klare når den nye hverdagen kommer, sier Kristiansen.

Trevare-boom

Det amerikanske markedet har fremdeles stort behov for trevarer. Amerikanerne fortsetter å hente varer fra Europa, som også har en kraftig etterspørsel etter de samme varene. Det gjør at prisutviklingen har vært sterk så å si gjennom hele kvartalet.

I byggevarehandelen i de skandinaviske markedene har det vært litt roligere aktivitet, noe som er i tråd med forventningene. Innen virksomhetene som driver med limtre, byggmodul og systeminnreding er det en stabil markedssituasjon.

– Samlet sett skaper dette marginer som Moelven ikke har vært bortskjemt med, noe som gir et unikt mulighetsrom til å modernisere og videreutvikle våre industrier. Dette gjør at bransjen kan komme i kapp med morgendagens behov for klimasmarte løsninger. Vi vet ikke hvor lenge denne boomen vil vedvare, men vi er helt sikre på at fornybare byggematerialer ikke vil bli mindre etterspurt i årene framover, sier Kristiansen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.