Norgips og regionsjef Jan Erik Kristiansen lanserte en forbedret stålstender til sitt innfestingssystem Nail It på årets Bygg Reis Deg. (Alle foto: Byggmesteren)

Nyttige nyheter og løsninger på Bygg Reis Deg

Norgips viser frem sitt nye stendersystem, Deco Systems tilbyr listfrie løsninger, Hunton satser på komplette leveranser og Knudsen Kilen frister med enkle systemer mot trinnlyd på årets Bygg Reis Deg.

Bli med til fire av leverandørene som viste frem nye og forbedrede løsninger for håndverkere på Bygg Reis Deg 2021.

Les også: BMI lanserer nytt system for tette bygg

Deco Systems: Listefri innforing av vinduer og dører

– Dette er vår løsning for listefrie vinduer, sier Olaf Rimstad som er salgsansvarlig prosjekt i Deco Systems fra Sandefjord.

Smygplatene fra Deco Systems er ferdige og helstøpte hjørner som kan brukes i nybygg eller ved renovering for å få til listfrie vinduer og dører. Hjørnet er laget i polyuretan, og gir en sømløs overgang som erstatter den tidkrevende foringen mot gipsplaten.

– Våre listefrie løsninger har solgt godt i prosjektmarkedet siden vi lanserte i 2017, nå merker vi at flere byggmestere også vil prøve dette – ikke minst fordi det gir bedre isolasjonsverdier, sier Olaf Rimstad i Deco Systems.

De fleste byggmesterne som prater med Rimstad, er først skeptiske til listefrie løsninger.

– Oppsprekking i etterkant er noe som alle vil unngå og det å få rette, fine hjørner er en utfordring. Begge deler unngår du med disse smygplatene, som vi tilbyr i flere dimensjoner og farger, sier Rimstad på standen til Deco Systems.

Norgips: Bedre montering av platene

Norgips har flere nyheter på årets Bygg Reis Deg – regionsjef Jan Erik Kristiansen demonstrerer gjerne leverandørens seneste:

– Vi har utviklet en ny stålstender til vårt innfestingssystem Nail It. Stenderen har dobbel flens som gjør at du kan skyte i våre hardeste plater, som Norgips Ultraboard, i stedet for å skru, forteller Kristiansen.

Stenderen og innfestingen gjør montasjen vesentlig mer effektiv. I systemet følger det med en bunnfyllerlist slik at platene kan skjøtes uavhengig av stenderen – det gir mindre svinn.

– Med den nye stålstenderen og listen slipper maleren å legge en papirremse i skjøten. Så da sparer vi den arbeidsoperasjonen, sier regionsjef Jan Erik Kristiansen i Norgips.

Den største fordelen med systemet, er at installasjonstiden reduseres betraktelig fordi man monterer med  spikerpistol og skjøting av gipsplater er uavhengig av stender.

– Dette systemet har vi stor tro på, sier Kristiansen i Norgips.

Hunton: Tvers igjennom veggen, gulvet og taket

Hunton ønsker nå å tilby mer komplette leveranser til hus- og hyttebyggere. Det gjøres med Hunton Komplett, der Hunton mengdeberegner og priser prosjektet basert på byggetegninger. Leveransen inkluderer da vindsperre, undertak, trinnlydplater, isolasjon og konstruksjon – alt av tre og trefiber.

Hunton viste også frem sin påforingsløsning for alle massivtrekonstruksjoner: – Hunton Massiv Plus gir god kontroll på fukt og klimautfordringer under byggeprosessen, sier Ole Mathias Lygren, daglig leder i Huntons datterselskap, Norsk Trefiberisolering.

Det bærende ytterveggsystemet egner seg til ulike bygningstyper – også i flere etasjer, forklarer Lygren.

Knudsen Kilen: Kiler for lyd og terrasseoppklossing

Et av mange danske firmaer på Bygg Reis Deg 2021 er Knudsen Kilen som har 50 års erfaring med nivellering og oppklossing. På messa viser Niels Jensen frem enkle kiler som demper trinnlyd i etasjeskiller.

– Disse kilene er en del av et enkelt og solid system som demper lyden med 4 db som er mer enn en halvering av energien. Her blir man kvitt mye av støyen fra naboene, sier Knudsen.

Knudsen Kilen selger også sitt system for oppklossing av terrasser i tre eller kompositt. Terrassesystemet er laget for å tåle nordisk klima og har en fleksibel oppklossingshøyde som spenner fra 27 til 287 mm.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.