Øystein Haugland, daglig leder i Byggmester Valde til venstre og Hørdur Hardarson, bedriftsutvikler i Systemhus til høyre. (Foto: Systemhus)

Systemhus får nye medlemmer i Bergen og Halden

Bygg og Tømrermester Jan Andersen & Sønn i Halden og Byggmester Valde fra Bergen går inn som nye medlemmer i huskjeden.

De to byggmesterbedriftene har stått utenfor kjedesystemet i 55 og 60 år før de nå blir medlem av Systemhus.

Søker faglig fellesskap

– Nå styrker vi oss sammen med Systemhus, hvor vi får tilgang på konsepter som gjør oss enda mer attraktive for kundene våre, og vi kan bygge mer effektivt og lønnsomt, sier Jan-Vidar Andersen, daglig leder og andre generasjons eier av Bygg og Tømrermester Jan Andersen & Sønn AS.

Jan-Vidar Andersen i Jan Andersen & Sønn AS i Halden. (Foto: Jan Andersen & Sønn AS)

Det tradisjonsrike tømrerfirmaet i Halden har røtter 60 år tilbake i tid. Da etablerte Jan Arne Andersen tømrerbedriften. Sønn Jan-Vidar Andersen overtok for 30 år siden. Bedriften med 6 ansatte, inklusiv lærling, bygger eneboliger og tar rehabiliteringsoppdrag for kunder i Halden og Aremark.

I tillegg kjøper bedriften opp tomter og eiendommer med eldre boliger som videreutvikles for salg.

– Som medlem i Systemhus får vi tilgang til et bredt spekter av tidsriktige boliger som treffer kundenes behov i ulike livsfaser. Med et slikt utgangspunkt starter vi ikke på null, men jobber videre på godt gjennomarbeidede arkitekttegnede løsninger, fortsetter Jan-Vidar Andersen og legger til at snekkerne allerede er i gang med å bygge det første systemhuset for kunde.

Nå ser han frem til å få møte nye kjedekollegaer ansikt til ansikt.

– Det betyr mye for oss å bli en del av et større faglig fellesskap hvor vi kan diskutere utfordringer, dele tips og råd, legger han til.

Bedriftsutvikler Line Nordholm Karlstad ønsker Halden-bedriften velkommen til Systemhus.

Bedriftsutvikler Line Nordholm Karlstad. (Foto: Systemhus)

– Jan Andersen & Sønn AS er en bedrift med lange tradisjoner som blir en fin aktør å ha med oss på laget! Vi ser frem til samarbeidet og at koronasituasjonen gjør det mulig å samles igjen, sier hun.

Satser på kataloghus

– Systemhus er like opptatt av at kundene er fornøyde som vi er. Kjeden prioriterer kunder og kvalitet fremfor vekst og utbytte, og har bygd seg opp sten på sten, akkurat som vi gjør. Det avgjorde at vi nå går inn i Systemhus etter 55 år som frittstående utenfor kjede, sier Øystein Haugland, daglig leder i Byggmester Valde.

Øystein Haugland, daglig leder i Byggmester Valde til venstre og Hørdur Hardarson, bedriftsutvikler i Systemhus til høyre. (Foto: Systemhus)

Byggefirmaet med 30 ansatte har base i Smørås, sør i Bergen, og jobber med alt av tømrerarbeid fra å bygge kirker og kjøpesentre til rehabilitering.

Rundt halvparten av kundene til bergensbedriften er profesjonelle, faste kunder. De siste årene har ikke Byggmester Valde bygd hus for private kunder i særlig grad, men sammen med Systemhus ønsker bedriften å få flere ben å stå på og nå ut til flere nye kundegrupper som skal bygge hus.

– Vi vurderer markedet kontinuerlig, og husbygging er et naturlig nytt satsingsområde for oss. Vi har allerede mottatt de første kundeforespørslene fra Systemhus, forteller Øystein Haugland, og beskriver at det er høy byggeaktivitet i Bergen.

– Vi opplever at det er noe usikkerhet i markedet nå fordi pandemien har gitt mangel på materiell og økte priser. Vi har gode rutiner og den gode dialogen vi har med kundene gir oss god flyt i prosjektene det siste året. I tillegg har vi vært forskånet for de store utfordringene under koronaen og nok har hatt litt flaks, legger han til.

Stabil arbeidsstokk

Det var Erling Valde som etablerte Byggmester Valde i 1966. Han er nå 90 år gammel, og besøker jevnlig bedriften som i dag eies av 9 av de ansatte. I disse dager har 3 av lærlingene fullført sin læretid og får tilbud om fast ansettelse.

– Vi har en svært stabil arbeidsstokk og hele 3 av tømrerne våre har 40-årsjubileum hos oss i år. Vi er en fin gjeng, og nå ser vi frem til fortsettelsen sammen med Systemhus, sier Øystein Haugland.

Bedriftsutvikler Hørdur Hardarson i Systemhus er glad for å kunne ønske Byggmester Valde velkommen som kjedemedlem.

– Byggmester Valde er en velrenommert bedrift gjennom mange år som vi setter stor pris på å få med på laget i Systemhus, sier Hørdur Hardarson.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.