Tømrerlærling Christoffer Horten. (Foto: OFT)

– Christoffer har utmerket seg fra første dag og er årets lærling 2020

Tømrerlærling Christoffer Horten (21) i Tømrerfirma Søgnen AS ble gjort stas på av sin læremester og Opplæringskontoret for tømrerfaget i Oslo og Akershus.

Utdelingen av prisen for Årets lærling 2020 måtte utsettes på grunn av pandemi og smittevern, men rett før sommerferien dro Opplæringskontoret for tømrerfaget i Oslo og Akershus ut til byggeplassen på Nesodden.

Har vært heldig med læreplassen

– I dag er vi så heldige å overrekke prisen til årets lærling 2020. Christoffer Horten har under sin læretid hos Tømrerfirma Søgnen AS utmerket seg fra første dag, fastslår opplæringskonsulent Oslo og Follo, Mille Maalstad, og opplæringsleder Kristoffer Søgaard.

i tillegg til prisen som Årets lærling mottar Horten 20 000 kroner som han skal bruke til nytt verktøy.

Tømrerlærling Christoffer Horten og opplæringskonsulent Mille Maalstad i Opplæringskontoret for tømrerfaget i Oslo og Akershus. (Foto: OFT)

Vinneren takket for prisen og læreplassen.

– Jeg har vært utrolig heldig og vunnet lærlingeprisen, så jeg føler meg veldig glad. Nå skal jeg bare stå på framover og fortsette interessen. Ellers liker jeg best å jobbe med nybygg, for da er jeg med på framdriften i hele prosjektet, og ser bygget reise seg fra grunnen med alle elementer som inngår i et stort byggeprosjekt, sier Horten som er fra Majorstua i Oslo.

Jobber som en tømrer med fem års erfaring

Ifølge lokalavisen Akershus amtstidende får Horten mye ros av sin læremester – tømrerbas Thomas Køster:

– Christoffer viste allerede under utplasseringsperioden et ekstra engasjement, for han var villig til å stå på det lille ekstra. Og han har innfridd forventningene vi hadde til ham som lærling, og vel så det med en ekstraordinær arbeidsmoral, sier Køster som mener at Horten allerede jobber som en tømrer med fem års erfaring.

Tømrerlærling Christoffer Horten (Foto: OFT)

I sin begrunnelse til OFT skriver Køster at Horten leverer ferdig utført produkt av høy kvalitet, og evner å vurdere forskjellige vinklinger på hvordan han angriper oppgaven. Han er aldri redd for å spørre om veiledning og diskuterer gjerne løsninger på et faglig nivå.

– Christoffer er hel ved, og det er ingen tvil om at han blir en tømrer av meget høy kvalitet. Han vurderes av oss i firmaet som en eksepsjonell lærergutt som fortjener en ekstra utmerkelse for sin innsats, holdning og ambisjon i tømrerfaget, sier tømrerbas Thomas Køster.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.