(Foto: Gyproc)

To nye vindsperreløsninger fra Gyproc

Systemene Gyproc Vindtett og Glasroc X består av vindsperreplate og tilpassede profiler, teip og skruer.

Gyproc Vindtett og Glasroc X har samme eller bedre tekniske egenskaper enn forgjengerne, Gyproc Bris og Glasroc H Storm.

Forbedret egenskaper

Gyproc Vindtett og Glasroc X har samme eller bedre tekniske egenskaper enn forgjengerne, Gyproc Bris og Glasroc H Storm.

– For Gyproc Vindtett har vi gjort endringer i materialene som er brukt, slik at platen er blitt stivere og er bedre å jobbe med. Den største forskjellen mellom Glasroc X og Glasroc H Storm ligger i overflaten, forteller Stian Gravnås, byggteknisk rådgiver.

Gravnås legger til at Glasroc X har glassfibermatte ytterst i overflaten som gir god beskyttelse mot fukt og mugg, samt forsterket beskyttelse mot UV-stråling i byggeperioden. Dessuten har begge de nye vindsperreplatene lavere fuktopptak.

Gyproc Vindtett

Gyproc Vindtett er et komplett system for vindsperre i lette yttervegger med bindingsverk og luftet kledning. Gyproc Vindtett er en tradisjonell, kartongkledd vindsperreplate. Den er brannbeskyttende, lufttett og diffusjonsåpen. Kjernen består av impregnert og glassfiberarmert gips. Kartongoverflaten på begge sider av platen er impregnert og vannavvisende.

Når alle platekanter festes til stendere med minimum bredde 45 mm, som angitt i monteringsanvisningen, oppnås tilfredsstillende vindavstiving for tradisjonelle småhus inntil to etasjer.

Monterte plater kan tåle eksponering inntil 6 måneder innen ytterkledningen monteres, sålenge Gyprocs monteringsprinsipper og betingelser for bruk er fulgt.

Glasroc X

Glasroc X er et komplett system for vindsperre, utviklet og testet for bruk i lette yttervegger med bindingsverk. Glasroc X er en moderne løsning som tilfredsstiller dagens krav til bygninger. Glasroc X er brannbeskyttende, lufttett og diffusjonsåpen. Vindsperreplaten er en komposittplate og består av en impregnert og glassfiberarmert gipskjerne, og en formstabil, fuktighetsavvisende (hydrofob) og uorganisk glassfibermatte i overflaten.

(Foto: Gyproc)

Glassfibermatten i overflaten gir god beskyttelse mot fukt og mugg samt forsterket beskyttelse mot UV-stråling i byggeperioden. Når alle platekanter festes til stendere med minimum bredde 45 mm, som angitt i monteringsanvisningen, oppnås tilfredsstillende vindavstiving for tradisjonelle småhus på inntil to etasjer.

Glasroc X er testet i henhold til standarden EN 15283-1 og tilfredsstiller den beste klassen (H1) med en vannabsorpsjon på maksimum 5 %. Den formstabile glassfibermatten sikrer at platens funksjon opprettholdes selv om den blir utsatt for fukt gjentatte ganger.

Monterte plater kan tåle eksponering inntil 12 måneder før ytterkledningen monteres, så lenge Gyprocs monteringsprinsipper og betingelser for bruk er fulgt, avslutter produsenten.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.