(Illustrasjonsfoto: PB Lotherington)

Hyttesalget går opp 155 prosent fra i fjor

Oppsvinget hyttesalget fikk med pandemien, fortsetter i år. Salget er nå 155 prosent høyere og igangsettingen 42 prosent høyere enn ved samme tid i fjor, ifølge Boligprodusentenes Forening.

Til tross for den store aktiviteten, kan flere få realisert hyttedrømmen i løpet av dette året, forsikrer Norsk Hyttesenter. De 21 produsentene i senteret i Lillestrøm kommune har flere prosjekter der det vil være mulig å få kjøpt noe nøkkelferdig i år, framgår det av en pressemelding.

 

Mange prosjekter rundt om i landet

– Mange har fått inntrykk det er umulig å kjøpe ny hytte i 2021. Det er nok ikke tilfelle. Flere av utstillerne ved Norsk Hyttesenter fullfører prosjekter i år som vil være klare for salg. Dette gjelder hytter over hele landet og i flere prisklasser, sier Olaf Olstad daglig leder ved Norsk Hyttesenter i pressemeldingen.

Olaf Olstad er leder for Norsk Hyttesenter. (Foto: Morten Broks)

Flere yngre kjøper hytte

Hytteinteressen er stor også i yngre kjøpergrupper. Nå svarer 18 prosent i aldersgruppa 18–33 år at de er interessert i å kjøpe hytte i Norge i løpet av året. Samtidig svarer fem prosent i den samme aldersgruppen at de har kjøpt seg fritidsbolig i år, ifølge en undersøkelse gjennomført for DNB.

Olstad tror den økte interessen henger samen med at mange ikke synes det er like kult som tidligere å fly over halve kloden, når klima har fått så stor oppmerksomhet. Og det er bra for klimaet at unge velger bort de minst klimavennlige utenlandsreisene, til fordel for mer miljøvennlige alternativer hjemme i Norge, sier han.

– Vi har også et inntrykk av at unge mennesker i større grad ønsker å dele hytta med andre. Da blir regnestykket et helt annet for mange. Trenden med delingsøkonomien har vi jo sett en stund, sier Olstad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.