Siv Hjellegjerde Martinsen er administrerende direktør i Lindorff.

Koronaen ga bedriftene digital fart

I fire av ti små og mellomstore bedrifter har den digitale utviklingen fått fart i pandemien.

Bedrifter  har fått et løft i digitaliseringen og har styrket konkurransekraften gjennom en mer robust kreditthåndtering i løpet av det siste året, viser en undersøkelse som er gjennomført for inkassoselskapet Intrum som Lindorff er en del av.

Nesten halvparten av virksomhetene i Norge er mer positive til vekstutsiktene enn de var for ett år siden.

 

Mindre påvirket av nedstengning

– Mange virksomheter ble hardt rammet av nasjonale nedstengninger under pandemien, og usikkerheten er fortsatt stor, konstaterer Siv Hjellegjerde Martinsen, administrerende direktør i Lindorff i en pressemelding.

– Likevel melder en tredjedel av de norske bedriftene at påvirkningen på omsetningen og likviditeten er mindre alvorlig enn det de forventet i første del av pandemien. Nå gjør bedrifter i Norge og resten av Europa seg klare for en ny periode med vekst, sier hun.

Ikke helt friskmeldt

Hjellegjerde Martinsen mener myndighetenes kompensasjonsordning gjør at betalingsevnen og betalingsviljen i bedriftene ser bedre ut enn den er.

– To av tre bedriftsledere føler nå en større uro enn noensinne rundt kundenes evne til å tilbakebetale krav. På samme måte som forsinkede innbetalinger vil bremse den forventede veksten, vil raskere tilbakebetaling av krav gi rom for investeringer i bærekraftige initiativer og digitalisering, sier Hjellegjerde Martinsen.

European Payment Report

Undersøkelsen European Payment Report er gjennomført blant 11 187 bedrifter fordelt over 11 bransjer i 29 europeiske land mellom januar og april i år. I Norge var det 400 respondenter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.