Torvbråten skole på totalt 6 200 m2 er bygd med massivtre. (Foto: Hundven-Clements)

Trivsel med massivtre og god akustikk i ny skole

Det er stor glede i den nye Torvbråten skole Asker. Massivtre, mye lys og god akustikk gjør den nye skolen til et godt sted å være, forteller rektoren.

– Vi er svært godt fornøyde med den nye skolen. Massivtre påvirker lydforhold og inneklima, og de akustiske løsningene fra Glava har stor betydning, sier rektor Grethe Hultgren i en pressemelding fra Glava.

– Treverket og lyset fra alle kanter skaper trivsel for elevene. Vi har spesialrom som fungerer veldig godt. Det er et fargespill i de forskjellige rommene som gjør det behagelig å være der, og uteområdene er skapt for lek og aktivitet overalt, sier hun.

 

Viktige akustiske forhold

– Akustikken har stor betydning for læringsmiljøet til elevene, og arbeidsforholdene for lærerne, konstaterer Halvor Berg, konseptutvikler for lyd og akustikk i Glava.

– I dette bygget er det lagt stor vekt på naturlige elementer og bærekraft, og god akustikk er en del av dette. Lydforholdene er også en viktig del av den universelle utformingen av skolebygget, forklarer han.

Halvor Berg i Glava overrekker et trykk på lyddempende veggabsorbent i gave til Fiona Whittaker ved Torvbråten skole.

Et prakteksemplar på bærekraft

Skolen er bygd med utstrakt bruk av massivtre og omtales som et eksemplarisk miljøbygg. Link Arkitektur har stått for arkitektur og landskapsarkitektur i prosjektet sammen med Veidekke som entreprenør. De understreker at det er natur og bærekraft som har hatt fokus i planleggingen.

Kåret til årets skolebygg

Etter en offentlig avstemning har kurs- og konferansearrangøren Nohrcon kåret Torvbråten til årets skolebygg. Vinnerprosjektet er den andre norske skolen som oppnår Svanemerket, og et godt eksempel på økende fokus på bærekraftig bygg, ifølge pressemeldingen. Årets skolebygg inspirerer til læring – berømmes for god akustikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.