Motek er nå tilknyttet Opplæringskontoret for elektrofag på Øvre Romerike. (Foto: Motek)

Motek er godkjent som lærebedrift

Målet er å ta inn de første lærlingene i elektroreparatørfaget på verkstedet i Oslo allerede høsten 2021.

Motek er stolte av å informere om at de etter målrettet arbeid har blitt godkjent som lærebedrift av Oslo Fylkeskommune.

Et viktig kvalitetsstempel

Kampen om de gode talentene vil tilta i årene som kommer. Dersom selskaper skal klare å tiltrekke de riktige kandidatene må man være synlig for dem som skal velge sin fremtidige karrierevei. Akkurat her er lærlingordningen en unik mulighet både for den som er under utdanning og for selskapene som tar inn lærlinger. Motek tror også man vil bli enda flinkere til å samle og overføre den kompetansen som allerede er i firmaet når man har lærlinger.

Å være en godkjent lærebedrift betyr at Motek har satt opplæring i system og har en kompetanse som er vurdert av utdanningsmyndighetene. At Oslo Fylkeskommune nå har godkjent dem som lærebedrift er de svært stolte av, og forplikter seg til å forvalte godkjenningen på beste vis både for lærlingene og Motek.

Medlem av opplæringskontor

Som del av godkjenningsprosessen har Motek knyttet seg til Opplæringskontoret for elektrofag på Øvre Romerike. De vil bistå i den formelle dialogen med utdanningsmyndighetene, sikre dokumentasjonen gjennom læretiden og oppmelding til fagprøve. Opplæringskontoret tilbyr også en rekke relevante kurs til medlemsbedriftene og teoriundervisning for lærlingene i læretiden.

At Motek nå sikter seg inn på å ta inn lærlinger i elektroreparatørfaget gjør at de kan følge med på den stadige teknologiske utviklingen med mer elektronikk, flere komplekse styringer og moderne batteriteknologi. Og det er bare en begynnelse på den utviklingen man kan forvente fremover. Derfor mener Motek det er viktig å tilføre ny kompetanse og bygge en solid «grunnmur». På denne måten vil verkstedet være i stand til å utvikle avdelingen i takt med økende krav og sikre tilfang av kompetente medarbeidere i årene som kommer.

– En rekke ressurspersoner på verkstedet har deltatt og gitt innspill i arbeidet frem til godkjenningen. Dette er uten tvil et samarbeidsprosjekt, forteller servicesjef for verkstedavdelingen, Håvard Mathlin.

Høsten 2022 flytter Motek inn i nytt hovedkontor som er under oppføring i Alf Bjerckes vei. Her vil det også bygges et toppmoderne verksted som vil gjøre jobben og arbeidsmiljøet enda bedre for Motek`s lærlinger og medarbeidere.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *