Den tynne filmen på lysbryterne skal ha desinfiserende effekt.

Belegg som beskytter mot virus

En tynn film på kontaktpunkter som lysbryter og dørvridere, skal gjøre desinfiseringen i brakka lettere.

Viral Safe kalles det tynne belegget som automatisk skal eliminere bakterier og virus. Dermed blir det ikke nødvendig stadig å desinfisere hendene for å fjerne mikrober fra kontaktflater, hevder produsenten Clean Touch Medical Ltd.

Desinfiseringen sies å være effektiv i løpet av sekunder.

Den norske importøren, BioZone Norge AS, presenterer en rapport fra Universitetet i Helsinki i Finland som bekrefter virkningen.


I kontrollerte former på et laboratorium ble covid-19 virus lagt på en overflate med denne filmen. Rapporten påpeker at det ble lagt på mer virus i forsøket enn det som vil være naturlig, og at det ble gjort for å gi materialet en maksimal utfordring. Likevel ble viruset eliminert på mindre enn ett minutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *