Daglig leder Kjell Vågsland i KV Bygg AS har mesterbrev i tømrerfaget, og han har alltid lagt vekt på at bedriften skal levere en høy, håndverksmessig standard i alle ledd. (Foto: Byggmesterforsikring)

– Takk for støtten!

– Det var et sjokk å oppleve et regresskrav i flere millionersklassen fra et forsikringsselskap i forbindelse med en hyttebrann, fastslår Kjell Vågsland i KV Bygg AS.

– Jeg er veldig fornøyd med den støtten jeg fikk av mitt eget forsikringsselskap, Byggmesterforsikring og Byggmesterforbundet. De bidro begge til at vi landet et forlik som var til å leve med for mitt firma. Det er når man virkelig trenger støtte og hjelp, at man oppdager hvor viktig det er å være tilknyttet et forbund, og ikke minst ha et forsikringsselskap i ryggen, som kan backe deg på en profesjonell måte, sier daglig leder Kjell Vågsland.

Han opplevde alle byggmesteres mareritt, et skyhøyt forsikringskrav, som truet bedriftens eksistens.

– Jeg følte meg kort og godt provosert og maktesløs i møtet med regresskravet fra et stort forsikringsselskap. Man kan ikke akkurat jage dem bort med en høygaffel heller, sier gründer og daglig leder Kjell Vågsland, som i tillegg til å drive snekker- og tømrerbedriften KV Bygg AS, også har et gårdsbruk å ta seg av i hjembygden Drangedal.

Byggmesterforsikring AS ble etablert i 2003 som forsikringsformidlingsselskap og er 100% eiet av Byggmesterforbundet.

Tøffe tak

Kjell Vågsland har siden oppstarten i 2002 utviklet KV Bygg AS til å bli det største snekker- og tømrermester-firmaet i Drangedal, med til sammen 14 ­ansatte, inkludert to lærlinger. Oppdragene har vært mange, alt fra oppføring av industribygg, til bygging av en kraftstasjon. Men det er hyttemarkedet som har vært hovedsatsningen gjennom de senere årene.

– Vi har bred erfaring med fundamentering av såler og oppføring av hytter. Den hytta vi oppførte, som brant, har vi bygget til sammen 10 stykker av. Det har gått på skinner. Så vi opplevde vi at vi var på trygg, faglig grunn, håndverksmessig. Det kan legges til at jeg var på ett års befaring på hytta, uten noen anmerkninger fra hytteeier.

– Fordi vi alltid har fokus på kvalitet i det vi gjør, var det tøft å bli møtt med regresskrav. Men vi landet det hele med god juridisk hjelp fra Byggmesterforsikring og Byggmesterforbundet, fastslår Kjell Vågsland fornøyd.

Så skjedde det tragiske, hytta brant om natten.

– Heldigvis kom de som bodde der seg uskadet ut, det er jeg veldig glad for. Men det ble et forsikringsoppgjør i etterkant av brannen, noe som medførte utbetaling til hytteeier og et regresskrav mot min bedrift. Gjennom sakkyndig og juridisk hjelp fra Byggmesterforbundet og juridisk hjelp fra mitt forsikringsselskap, Byggmesterforsikring, løste saken seg i form av et forlik. For min del var jeg glad for å ha fått saken ut av verden og gå videre.

– En ting er sikkert, jeg hadde ikke greid å gjennomføre en slik prosess på egenhånd, det blir David mot Goliat. Så jeg er veldig glad for at jeg har valgt å betale kontingenten til Byggmesterforbundet, og ikke minst valgt et forsikringsselskap, som har fagkompetanse om jussen som er relevant for vårt fag, avrunder Kjell Vågsland.

– Vi tar saken

– Vi er glad for at regressaken løste seg i et forlik som vår medlemsbedrift KV Bygg AS var fornøyd med, smiler advokat Camilla Stenumgård. (Foto: Byggmesterforbundet)

– Tvistesaker innen entrepriseretten er ofte sammensatte, og kunnskap om både fag og jus kan være avgjørende når en skal forsøke å finne en løsning. I Byggmesterforbundet har vi både fagkonsulenter og advokater som kan bistå våre medlemsbedrifter. Vi er glade for å ha bidratt til at ett av våre medlemmer, KV Bygg AS, kom fornuftig ut av en krevende situasjon. At bedriften er organisert kan også gi et kvalitetsstempel overfor kunder og samarbeidspartnere, fremholder advokat Camilla Stenumgård.

Dette dekker ansvarsforsikringen

– Kort fortalt så dekker ansvarsforsikringen det rettslige erstatningsansvaret bedriften kan komme oppi, typisk som følge av uaktsomhet som medfører skade på annet enn bedriftens egen entreprise. Ansvarsforsikringen er imidlertid ikke en tabbeforsikring, og den dekker ikke reklamasjoner for mangelfullt arbeid. Når dette er sagt; Vi strekker oss langt i Byggmesterforsikring for å bistå våre forsikringstagere. Vi har dyktige rådgivere og kjenner byggmestrenes forsikringsmessige behov inngående. Som kunde hos oss, er du derfor sikret en profesjonell forsikringspartner, som også er der hvis det skulle oppstå problematiske situasjoner, sier jurist Nicolai Dammyr i Byggmesterforsikring.

– Man må være klar over hva en ansvarsforsikring dekker, men vi er uansett en samarbeidspartner som gir våre kunder en trygghet når det virkelig gjelder, poengterer jurist Nicolai Dammyr i Byggmesterforsikring. (Foto: Byggmesterforsikring)

– Ellers vil jeg trekke frem vårt gode samarbeid med Byggmesterforbundet. Sammen bistod vi hver på vår kant til å gi vår kunde KV Bygg AS støtte og hjelp i en vanskelig situasjon, legger han til.

Byggmesterforsikring AS ble etablert i 2003 som forsikringsformidlingsselskap og er 100% eiet av Byggmesterforbundet.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *