(Illustrasjon: Folkhem / General Architecture)

Bygger Stockholms massivtrekvarter

Veidekke starter byggingen av et nytt delprosjekt i Cederhusen, som blir Stockholms første boligkvarter i massivtre.

Dette er Stockholms første store massivtreprosjekt i indre by, sier byggherren Folkhem.

Bygger høyhus i tre

Prosjektet, med innflytting beregnet til høsten 2022, utgjør siste del av en todelt totalentreprise for Folkhem og har kontraktsverdi på ca. SEK 108 millioner.

Cederhusen består av to kvartaler, og nå starter byggingen av det andre huset i den første delen. Det får ti etasjer over bakken, hvorav de åtte øverste bygges i massivtre og de to nederste i betong med fasade av sedertrespon. Trebygg binder CO 2, veier langt mindre og er stillere å bygge og å bo i, mener Veidekke.

Kledningen på Cederhusen behandles med en brannhemmende løsning fra Woodsafe. (Illustrasjon: Folkhem / General Architecture)

Cederhusen er under bygging ved den nye tunnelbaneutgangen i Hagastaden. Ferdig utbygd vil Cederhusen omfatte to kvartaler med til sammen fire boligbygg på 10–13 etasjer som bygges over tunneller for motorvei E4/E20.

Samspillskontrakt og FOU

– Vi er veldig glade for muligheten til å fortsatt kunne utnytte ekspertisen vi har bygd gjennom dette flotte og viktige prosjektet. Jeg er stolt over å se det vokse frem og gleder meg til videre å ta del i samarbeidet og engasjementet som har gjort prosjektet mulig, sier David Grimheden, teknikk- og miljøsjef i Veidekke Sverige.

(Illustrasjon: Folkhem / General Architecture)

I forbindelse med prosjektet er det opprettet en samspillsgruppe med deltakere fra alle ledd i produksjonskjeden. Gruppen arbeider for å forstå bedre hvordan man kan klimaoptimere alle aktiviteter og prosesser som må til når et prosjekt som dette skal tas fra tegnebord via byggefase til ferdig innflyttet hus. Det vil i år bli startet ytterligere to forskningsprosjekter om klimaoptimal bygging.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *