Work System har utviklet en egen kollisjonstest med komplette biler for å simulere kraftig påkjørsel bakfra. (Foto: Work System)

Innredning som er forberedt på påkjørsel bakfra

Work System har utviklet en dobbeltgulvløsning til varebiler som er kollisjonssikret mot påkjørsler både forfra og bakfra.

En av de mest vanlige kollisjonene i trafikken er påkjørsel bakfra, det vil si at en bil kjører på en stillestående bil bakfra.

Les også: -Sikker innredning av varebiler er ikke for amatører (+) og Livsfarlig med løs last og svak innredning i varebilen (+)

Kun testet frontulykke

Bransjen kollisjonstester innredninger ifølge standarden NS 286. Dette innebærer en kollisjon i 50 km/t mot en fast barriere. Innredningen skal sikre lasten, slik at den ikke skader fører eller passasjer.

En skaderisiko som ikke håndteres i denne standarden er om håndtverkerbilen blir påkjørt bakfra. Stive systemløsninger, som det populære dobbeltgulvet, kan potensielt trykkes inn i kupén og skade fører og passasjer om et kjøretøy kjører på en stillestånde bil med høy kraft bakfra.

Konstruksjonen på rammen og toppgulvet er endret på dobbeltgulvet til Work System. (Foto: Byggmesteren)

– Vi følger all kollisjon- og skadestatistikk som ulike forsikringsselskap, fagblader og institusjoner kommuniserer. Vi har i senere tid sett kollisjonssituasjoner hvor dette scenariet har skjedd, sier Bengt Rimark, VD på Work System.

– Vi som produsenter har et stort ansvar når det kommer til kollisjonssikkerhet. Våre kunder har servicebilen som sin arbeidsplass på fire hjul. Vi har derfor utviklet en ny unik Dobbeltgulv-serie som er sikker både mot kollisjoner forfra og bakfra.

Real Life”-kollisjonstester med komplette biler.

Det finnes ingen standard som håndterer påkjørsler bakfra. Derfor har Work System utviklet en egen kollisjonstest med komplette biler for å simulere kraftig påkjørsel bakfra.

– Jeg har personlig arbeidet med kollisjonssikkerhet i over syv år, både i tilknytning til Autoliv og Volvo – og fremfor alt med fokus på personsikkerhet. Kollisjonssikkerhet er en vital del i vårt kontinuerlige utviklingsarbeid, sier Rimark.

– Vi har utviklet vår egen kollisjonstest sammen med den beste ekspertisen innen kollisjonssikkerhetsbransjen for å få en så realistisk kollisjonstest som mulig.

Bakfra-kollisjonstesten blir utført i full skala, med en helt stillestående bil med Work Systems nye dobbeltgulv, samt en kjørende bil med litt over 400 kg ekstra lastvekt. Dette tilsvarer nesten 3 ganger mer enn hva bransjens kollisjonstester foreskriver, og med en hastighet på 60,2 km/t. G-kreftene peaket på 26G.

Dobbeltgulvet blir deformert på en kontrollert måte ved påkjørslen av bilen bakfra, og sørger for at ingen forsering av førerhuset kan oppstå, til tross for at kollisjonsvolden overstiger 10 tonn, sier Work System.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *