Daglig leder Jannik Stanger (t.v.) og salgssjef Trond-Egil Hagnæss. Bak: Eivind Klokkhaug (t.v.), Trond Skaufel (midten) og Lars Bjerkelund. (Foto: EST Floattech)

Tester ut enorm hurtiglader til hele byggeplassen

Oslo kommune skal nå teste batteribanken EST Boost Charger som kan fullade to til tre gravemaskiner på en byggeplass.

– Vi tror denne blir helt nødvendig hvis alle Oslo kommunes byggeplasser skal være utslippsfrie i 2025, og det vet vi jo at de skal, smiler Jannik Stanger, daglig leder i Est Floattech Nordic til den kommunale nettavisen KlimaOslo.

Les også: Kommunene krever fossilfritt raskere enn el-maskinene kan leveres

Mobil hurtiglader

EST-Floattech AS har designet en løsning hvor man kombinerer ladekomponenter og batterier som er samlet i en container.

Den mobile hurtigladeren skal sikre mye høyere effekt enn det som kan leveres fra nettet, slik at maskinene kan hurtiglades. I tillegg leverer den både vekselstrøm og likestrøm.

Den mobile hurtigladeren er foreløpig er den eneste i sitt slag, og sikrer mye høyere effekt enn det som kan leveres fra nettet. Dermed er det mulig å hurtiglade flere større maskiner samtidig. (Foto: EST Floattech)

På steder hvor det ikke finnes ren elektrisk kraft, er det mulig å lade opp containeren på et sentralt sted og deretter flytte den rundt til ulike forbrukere. Ladecontainerens kapasitet vil være 390 kWh, men batterikapasitet og kraftsystemet kan leveres med ulike størrelser for å tilpasses anleggsplassen.

For å lade opp nyvinningen trengs kun et vanlig strømuttak på 16 eller 32 ampere.

Må skape nye lademuligheter

En rekke kommuner har satt seg som mål å ha fossilfrie byggeplasser innen få år. Da må det være mulig å lade alle store og små maskiner.

En annen ulempe er selve tilgangen til mye byggestrøm. Både offentlige og private byggeplasser trenger forutsigbare kostnader for strøm, nettleie og anleggsoppkobling.

– Det vi så var at lading ute på anleggsplassene var en kjempeutfordring både for entreprenørene og byggherrene. Dersom netteffekten skal være stor nok må entreprenørene inngå avtaler med nettselskapene. Disse bruker lang tid på saksbehandling og det kreves høye anleggsbidrag. Etter endt bygging er det jo ikke behov for denne infrastrukturen lenger – for da skal entreprenøren bygge et annet sted og trenger effekten der, forklarer Jannik Stanger.

Elektriske gravemaskiner trenger mye strøm og raskt ladetid. Da er en mobil lader mer rasjonelt. (Illustrasjonsfoto: Christopher Kunøe)

I disse dager testes ST Boost Charger ut på en offentlig byggeplass i hovedstaden.

– Kommunen har bestemt at både dagens og fremtidens byggeplass skal være utslippsfri. Det gjør at vi trenger å ta i bruk nye løsninger, og kommunen vil bidra med å støtte opp om teknologi som muliggjør en rask omstilling. Denne ladekonteineren krysser av i alle boksene og vi er skikkelig glade for å være med på spleiselaget, sier direktør i Klimaetaten, Heidi Sørensen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.