Dalux Box Pro i anvendelse på prosjektkontor. (Foto: Dalux)

Samhandlingsplattform med integrert BIM-støtte

Med Dalux Box Pro kan rådgivere, byggherrer og entreprenører avklare endringer gjennom prosjekteringsfasen på både tegninger og BIM-modeller.

Den nye samhandlingsplattformen er utviklet av danske Dalux i samarbeid med en sentral aktør i norsk byggebransje.

Les også: Utvikler plattform for bedre dialog i byggeprosjekter

All kommunikasjon på felles sky

Dalux Box Pro er en felles digital plattform hvor rådgivere, byggherrer og entreprenører i felleskap kan ta beslutninger og avklare endringer gjennom prosjekteringsfasen på både tegninger og BIM-modeller.

På et sted i skyen samler dermedplattformen all kommunikasjon mellom partene i et byggeprosjekt.

– Både store og små entreprenører, rådgivere og byggherre bruker allerede vår BIM og kvalitetssikringsverktøy Dalux Field, som brukes på daglig basis i hele Norge. I byggebransjen tas mange beslutninger lang tid før byggeperioden går i gang. Vi ser derfor et økende behov for å samle kommunikasjonen som skjer før byggeprosjekter går i produksjon, forklarer Ole Petter Jetmundsen, digitaliseringsrådgiver for Dalux i Norge.

Støtte for ISO19650, åpenBIM og punktskyer

Dalux Box Pro er utviklet i tett samarbeid med sentrale aktører i den norske byggebransjen, og løsningen støtter derfor filområder i henhold til prosjekthotellstandarden ISO19650, åpenBIM, rettighetsstyrt mappestruktur og punktskyer.

Blant annet kan man med kommentarfunksjonen koble kommentarer, spørsmål og notater direkte på tegninger og IFC-modeller. Dermed samles kommunikasjonen mellom partene i byggeprosjekter og tidsforbruket i forbindelse med misforståelser kan reduseres.

– Samhandling i Dalux skjer både ved bruk av modeller og gjennom kommunikasjon mellom prosjekterende. Ikke bare samler det kommunikasjonen, men det gir også mulighet for å se gjennom endringer helt fra første strek i prosjektet, tilføyer Jetmundsen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *