(Illustrasjonsfoto: Saltdalshytta)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Saltdalshytta med SINTEF-godkjenning

Saltdalshytta har fått teknisk godkjenning for produksjon og montering av sine elementbaserte fritidsboliger.

– En milepæl i selskapets utvikling, ifølge administrerende direktør, Stine Røsand.

Dokumenterer kvaliteten

– Det er ikke mange store industrielle elementprodusenter av fritidsboliger i Norge og dermed har vi utviklet egne løsninger for å kombinere effektiv produksjon med god byggeskikk. Vi inviterte SINTEF for noen år siden til å verifisere produktet, og selv om vi alltid har produsert hytter som er godt innenfor de lovpålagte tekniske forskriftene, er det meget tilfredsstillende for oss å endelig få dette dokumentert, sier Røsand.

(Illustrasjonsfoto: Saltdalshytta)

– SINTEF er en institusjon og rettesnor i god byggeskikk som vi i bransjen har høy tillit til. Med 40 års erfaring i elementproduksjon har vi hele tiden visst at vi holder mål, men nå er det dokumentert fra høyeste hold, fortsetter Røsand.

Stort prosjekt for ansatte

– Vi har jobbet en god del med å få all dokumentasjon på plass. Det er omfattende å få en slik godkjenning, men vi har aldri vært i tvil om at våre løsninger er gode nok, sier teknisk sjef Einar Storjord ved Rusånes Fabrikker AS som står bak Saltdalshytta.

– – Mange av våre medarbeidere har jobbet hardt med dette prosjektet og fortjener ros for at vi nå har godkjenningen på plass, sier Røsand. (Foto: Saltdalshytta)

Saltdalshytta ble i 2017 kjøpt av Ferd-eide Mestergruppen og har en årlig omsetning på rundt 600 millioner. Selskapet produserer boliger og fritidsboliger i egen fabrikk i Saltdal, Nordland — et sted med lange håndverkstradisjoner. Her startet det hele i 1979 som en beskjeden hytteleverandør for Nord-Norge og Trøndelag.

I dag, 40 år senere, er det landets største og mest moderne hyttefabrikk, og leverer hytter til hele landet, heter det i pressemeldingen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *