Spesialvinduer i Tromsø. (Foto: Skaara)

Brannsikrede vinduer for verneverdige bygg

Skaara Spesialvinduer i Egersund lanserer brannsertifiserte 3-lags vindu med antikvarisk uttrykk.

Dette er markedets første produkt av denne typen, sier produsenten.

Enklere i bruk

Brannvinduene er et nisjeprodukt fra en spesialist som kjenner alle krav forbundet med utskiftning av vinduer og dører.

I tillegg til brann og lydgodkjente leilighetsinngangsdører kan Skaara Spesialvinduer nå tilby vinduer som er brannsertifiserte til EI30 og EI45, noe som medfører betydelig forenkling av montering og vedlikehold.

Spesialvinduer i Rosenktrantzgate i Oslo. (Foto: Skaara)

Produsenten mener at deres brannsertifiserte vinduer er en gladnyhet for gårdeiere som er underlagt vernekrav, men fortsatt ønsker en teknologisk moderne løsning som gir besparelser på kort og lang sikt.

Skaraa kan være behjelpelige med dialog med vernemyndigheter og vinduer kan leveres i henhold til byantikvarens momentliste for gode vinduskopier.

Sikkerhet og forskrifter

I høst har produsenten testet og sertifisert vinduer til bruk i bl.a. trappeoppganger. Testen av konstruksjonen ble bestått med glans og resultatet er en kostnadseffektiv løsning som kan tilpasses alle bygg.

Spesialvinduer i Slemdalsveien i Oslo. (Foto: Skaraa)

Direktoratet for byggkvalitet (DIBK) setter byggeforskriftskrav, og testingen er gjort opp i mot disse. De vanlige brannklassene som kreves er EI30 og EI60, der E indikerer at flammer stoppes og I indikerer at det isoleres, og at man kan berøre uten å bli brent. 30 og 60 angir hvor mange minutter en konstruksjon er flammestoppende.

Skaara er sertifisert for 30 og 45 minutter. Skaara spesialvinduers godkjenning tillater produksjon av store vindusflater og bruk av furu og eik. Det kan også leveres godkjente brannvinduer med bue i toppen.

– Å gjenskape kvaliteten som finnes i gamle originale vinduer, samtidig som man tar hensyn til moderne krav til lydreduksjon, varmetap og brannsikkerhet, krever kunnskap om bygningsvern, vindusteknisk kompetanse og sist, men ikke minst, kunnskap om kvalitet på trevirket og andre komponenter, skriver Skaraa Spesialvinduer.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *