Trening er godt for å forebygge skader og fravær. Om pandemien stenger treningssentre, kan kanskje treningen foregå andre steder? (Foto: Fremtind)

Mye å spare på mindre fravær

Forsikringsselskapet Fremtind vil minne bedriftsledere om at trening kan forebygge slitasjeskader og forhindre fravær.

– Det er alltid billigere å forebygge enn å behandle når skaden eller sykdommen først har skjedd, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB, i en pressemelding.

Hun viser til at bedrifter som har tiltak for å ivareta ansattes fysiske helse, har færre sykemeldte og lykkes i å få de ansatte raskere tilbake i jobb dersom de blir syke.

Sponse trening

Bare én av tre bedrifter tilbyr rabatt på treningssenter eller treningsfasiliteter på arbeidsplassen. Enda færre gir ansatte mulighet til å trene i arbeidstida, viser en undersøkelse som er gjort for forsikringsselskapet.

– Ikke alle bedrifter og bransjer har mulighet til å la ansatte trene i arbeidstida. Det er likevel viktig å være klar over at forebyggende tiltak, som fysisk trening og mosjon, er nesten alltid både billigere og mer effektivt enn behandlende tiltak når en sykdom eller skade inntreffer, sier Nielsen i pressemeldingen.

 

Beregne hva et fravær koster

Skadeforebyggeren poengterer at en sykmelding for ansatte fort kan bli dyrt for bedriften. Basert på en snittlønn for alle arbeidstakere, kan et sykefravær i 16 dager beløpe seg til 45 000 kroner, ifølge selskapets beregninger.

– Alle bedrifter bør regne ut hva de kan spare ved å redusere sykefraværet, for eksempel bare med én prosent. Ved sykmelding er det avgjørende å få satt rett diagnose og starte behandling raskt, slik at ansatte kommer tilbake på jobb så fort som mulig. Det er bra for både den ansatte og bedriften, sier Nielsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *