RIM-DrainTrace-KIT har en nyskapende, stjerneformet konfigurasjon med dreneringsplater av aluminium. (Foto: Nvent)

Holder sluk på flate tak is- og snøfrie

En ny løsning fra nVent har et stjerneformet design som fungerer effektivt og er enkelt å installere

Løsningen RIM-DrainTrace-KIT er spesialutviklet for å beskytte tak mot vannskader i vinterhalvåret og hindre ansamling av ødeleggende isdammer, skriver produsenten nVent.

Komplett og fleksibelt

– Her får byggherrer, uavhengige entreprenører og grossister et komplett produkt for avising av sluk, som trygt kan anbefales til kunder, sier Knut Bittner, produktsjef hos nVent.

Når vinterkulden setter inn, blir flate tak raskt dekket av et tykt snølag. Temperatursvingninger på dagtid kan medføre at snølaget tiner og vannet strømmer til svake punkter, f.eks. skjøter, for deretter å fryse på nytt, en prosess som skaper åpninger i takbelegget og rom for utvidelse. Dette gjør taket sårbart for skade, til og med kollaps, som følge av vanninntrengning. Det er derfor svært viktig at taksluk holdes åpne og frie for is og snø, slik at smeltevannet dreneres vekk fra taket på en trygg måte før det fryser igjen.

(Foto: nVent)

RIM-DrainTrace-KIT fra nVent RAYCHEM er designet for å gi best mulig vinterbeskyttelse for nye og eksisterende tak. Settet ettermonteres enkelt på alle typer taksluk, slik at du unngår dyre utskiftninger eller ekstraarbeid i ettertid. De nye settet er velegnet til bruk på alle typer flate tak, både med asfaltbelegg og belegg med gruslag.

Unik design

RIM-DrainTrace-KIT har en nyskapende, stjerneformet konfigurasjon med dreneringsplater av aluminium.

Disse dreneringsplatene danner en isfri bane for smeltevann, slik at vannet føres vekk fra taket før det fryser på nytt og skaper isdammer rundt sluket. Skikkelig avising av høy kvalitet oppnås ved å bruke selvregulerende varmekabler fra nVent RAYCHEM – disse gir topp sikkerhet, effektivitet og driftssikkerhet via avanserte kontroller for energisparing, uten risiko for overoppheting.

De nye settene kan brukes med mange ulike kontrollalternativer,  som for eksempel fra nVent´s styreenhet EMDR-10-kontrollmodul med luft- og fuktsensorer til enklere alternativer som bare måler lufttemperatur– ideelle til mindre installasjoner.

Lang garanti

Alle RIM DrainTrace-settene leveres med alt Installatøren trenger for å beskytte taksluk, i én praktisk pakke. Den selvregulerende varmekabelen er preterminert med endeavslutning og 8m kaldende. De er fullt ut kvalitetstestet ved nVent RAYCHEMs produksjonsanlegg og kan trygt tas i bruk av installatører, montører og bygningseiere, skriver produsenten.

nVent legger stor vekt på kvalitet og gir derfor en garanti som overgår det andre produsenter tilbyr: 10 års utvidet garanti ved enkel produktregistrering, og inntil 12 år hvis RIM-DrainTrace-KIT installeres av en Certified PRO-montør som er sertifisert av nVent RAYCHEM.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *