En av katalogmodellene fra Mesterhus med integrerte solceller.

Solceller blir valgmulighet på nye hus

Mesterhus innfører bygningsintegrert solcelletak som standard tilvalg på alle nye hus.

– Satsing på solcelletak er i tråd med våre ambisjoner om å lede an utviklingen av energieffektive og bærekraftige løsninger og fremme det grønne skiftet, forklarer kjededirektør i Mesterhus, Karl Arne Jespersen.

– Vi er spent på hvordan kundene tar imot solcellekonseptet, og ser fram mot et tett samarbeid med Lindab, sier Jespersen.

Mesterhus har valgt den nye løsningen Lindab Solar Roof som er bygningsintegrert, det vil si den blir en del av huset.

 

Et estetisk løft

– Sammenlignet med tradisjonelle solcelleanlegg som bygges utenpå taket, gir bygningsintegrerte solceller et estetisk løft, men også kostnadsbesparelser ved for eksempel takomlegging eller ved nyproduksjon, sier Terje Tolleshaug, salgssjef byggevare hos Lindab AS

– Dette er ganske enkelt et nytt tak som gir eieren mulighet til å selge den strømmen man ikke benytter selv. For den som skal bygge nytt eller planlegger å legge om et gammelt tak, er det derfor ikke lenger noen grunn til å velge bort solceller, mener Tolleshaug.

 

Positivt for miljøet

– Kombinasjonen av estetikk og positiv miljøpåvirkning er viktig for oss når vi nå lanserer dette takkonseptet, sier Martin Strand, teknisk sjef i Mesterhus.
Solcellene er basert på tynnfilm og er karbonnøytrale etter bare to års drift. Siden de er integrert i taket, skaper de ikke ekstra vindfang eller snølommer.

Lindab forklarer at solcellene er integrert på en takplate som er en enkel og effektiv å montere. Når den er på plass, kan byggmesteren legge beslag og ledningsnett fram til og med vekselretter.

 

Bedre inneluft

Mesterhus vil også tilby inneklimasentralen EcoNordic fra Flexit som tilvalg på alle nye hus. Inneklimasentralen kan bidra til en nær halvering av strømregningen hvor energibruken til romoppvarming og tappevann reduseres med totredeler sammenlignet med et vanlig hus. Den bidrar også til et sunt innemiljø idet uteluften filtreres og forvarmes før den leveres i boligen og varmen i inneluften blir utnyttet i varmepumpen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *