Grunnlegger og daglig leder Anjali Bhatnagar foran t.h. med alle i Tørn-laget: (f.v.) kommunikasjonsansvarlig Lena Niemi, teknologi- og produktansvarlig Audun Kvasbø, varehuskontakt Andreas Niemi, og partneransvarlig Bengt Herning.

Også overskuddsvarer går unna i koronakrisa

Som de vanlige byggevarebutikkene, har også et nystartet utsalg av overskuddsvarer gjort det godt i koronakrisa.

Feilbestillinger, returvarer og restevarer av ulike slag som byggevarebutikker ikke kan returnere, blir nå solgt gjennom den nye nettjenesten Tørn. Selv om den åpnet tre dager etter at koronastengningen ble innført, har den på åtte uker solgt unna varer for en halv million kroner for Neumann Bygg, skriver nettjenesten i en pressemelding.
Butikkene til Neumann Bygg var de første som ble med i tjenesten.

Overraskende godt salg

– Vi hadde ikke forventet oss all verden da lanseringstidspunktet ble som det ble, innrømmer Øystein Aam, direktør for kvalitet og utvikling i Neumann Bygg.
Gleden ble derfor stor da salgene begynte å komme, forteller han i en pressemelding fra Tørn:
– Ja, det var både overraskende og gøy. At ting vi har slitt med å selge, plutselig gikk unna, viser også at det er et marked for overskuddsvarer bare man når ut til mange nok.

Når ut til flere

Ifølge Aam, var nettopp muligheten til å nå ut til flere enn sine egne kunder, den viktigste grunnen til at han sa ja til å være pilotkunde. Neumann Bygg hadde allerede tatt avgjørelsen om å være med og bekjempe svinn i egen bransje. Som de fleste andre byggevarehus, hadde de prøvd å selge overskuddsvarene gjennom «kaisalg» i varehusene og på nettet, men det krevde for mye tid og administrasjon og effekten var heller ikke særlig stor.

– Løsningen til Tørn var midt i blinken, sier Aam. – Vi slapp både investeringskostnad og administrasjon, og kunne begynne å legge ut varer med det samme. At vi har solgt for nærmere en halv million kroner i den noe spesielle tida, sier virkelig noe om potensialet! mener han

Nettbutikken ser ut som nettbutikker flest.

Flere byggevareutsalg blir med

Tørn jobber med å få flere byggevarebutikker med i tilbudstorget. – Foruten Neumann Bygg, har også flere Montérbutikker begynt å selge overskuddsvarer på Tørn, forteller daglig leder Anjali Bhatnagar. Hun startet Tørn for å begrense det store svinnet i byggevarebransjen.

Hun har med seg flere på laget: Partneransvarlig Bengt Herning, varehuskontakt Andreas Niemi, teknologi- og produktansvarlig Audun Kvasbø og kommunikasjonsansvarlig Lena Niemi.

 

Hente selv eller bestille frakt

– Foreløpig er det byggevarebutikker på Vestlandet som selger sine varer på nettstedet, men flere kommer, lover Bhatnagar.

Kundene velger selv om de vil hente varene gratis eller bestille med frakt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *