Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO.

Gode grunner til at bedrifter tenker bærekraft

Bedrifter må bli bærekraftige for å møte krav fra kunder og potensielle ansatte, mener NHO.

Det nytter ikke bare å tenke tradisjonelt og bygge lønnsomme arbeidsplasser og gjennom det bidra til å finansiere velferdsstaten. Nå må bedriftene også tenke bærekraft, fastslår NHO som innledning til onsdagens årskonferanse i Oslo.

Konferansen har «Neste trekk» som overskrift og skal ta opp viktige spørsmål som om Norge vil være et godt samfunn å leve i, om det vil finnes jobb til alle og om vi vil nå klimamålene.

Statsminister Erna Solberg topper deltakerlista med mange kjente foredragsholdere fra inn- og utland.

Les mer om årskonferansen her

 

 

Bærekraftige forretningsmodeller

NHO lister opp flere gode grunner til at bærekraftige forretningsmodeller blir viktige framover. Det handler om at kunder, store selskaper og offentlige virksomheter vil etterspørre bærekraftige produkter, produsert etter høye etiske standarder. Dessuten kan bedrifter regne med at investorer og långivere vil vurdere klimarisiko og samfunnsansvar i bedriftene. Den siste grunnen er at potensielle arbeidstakere vil foretrekke bedrifter som bidrar til å løse vår tids utfordringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *