(Foto: Anna Wuttudal, Fjordabladet)

Kommune tapte fordi den ikke sjekket kvalifikasjoner

Eid kommune i Sogn og Fjordane har tapt en sak i lagmannsretten fordi den ikke sikret seg dokumentasjon på underentreprenørers kvalifikasjoner.

Saken handler om en rehabilitering av Eid eldretun i Nordfjordeid, kalkulert til ca 20 millioner kroner. En entreprenør som først fikk jobben, men så mistet den til en annen entreprenør, har nå vunnet fram i tingretten og i lagmannsretten. Kommunen får dermed ikke skrive noen kontrakt før det er avgjort om tildelingen av kontrakten er lovlig, forteller Fjordabladet.

 

Kvalifiserte til hvilken jobb?

Det striden står om, er entreprenørens manglende dokumentasjon av underentreprenørers kvalifikasjoner. Retten mener han dermed ikke oppfyller anskaffelsesforskriften. Kommunen erkjenner at entreprenøren ikke har lagt fram dokumentasjon. Den mente det var tilstrekkelig at firmaet har kvalifisert personell, gode kvalitetssikringsrutiner og referanseprosjekter.

Retten mener derimot at firmaet ikke hadde identifisert noen av underentreprenørene som det skulle benytte, og at det heller ikke var redegjort for hvilke deler av oppdraget underentreprenørene skulle ha ansvar for.

En runde til

Stårheim Bygg AS som er «vinnende part» i saken, er glad for en enstemmig dom i lagmannsretten. Men firmaet kan ikke feire seieren ennå, forteller lokalavisa. I januar skal tingretten ta stilling til hovedsaken, det vil si å evaluere tilbudene kommunen fikk inn i saken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *