(Foto: E.A.Smith AS)

Garantert grønn armering

– Smith Stål leverer på konkrete, dokumenterte tiltak i det grønne skiftet. All armering er garantert basert på resirkulert stål, sier direktør Steve Reinertsen i E.A.Smith AS.

Boligprodusentene anbefaler å bruke resirkulert armering, som ett av tre klimatiltak, og at dette skal være dokumentert med en EPD.

Les også: Boligprodusentene anbefaler klimatiltak

Garanterer for kvaliteten

– I Smith Stål har vi både vår egen EPD på armeringsstål og vi har EPD-dokumentasjon fra alle våre leverandører som underbygger lovet resirkuleringsgrad på armeringsstål levert av oss, sier Steve Reinertsen, direktør Stål i E.A.Smith AS.

Det betyr at alt armeringsstål som leveres fra Smith Stål sine anlegg i Norge er resirkulert og kommer med EPD.  EPD står for Environmental Product Declaration og er et kortfattet dokument som oppsummerer miljøprofilen til en komponent, et ferdig produkt eller en tjeneste på en standardisert og objektiv måte. Forkortelsen EPD brukes både i norsk og internasjonal sammenheng.

Krav fra aktørene

– Vi går mot et mer og mer globalisert marked med større og større fokus på miljøprestasjonene til produkter og tjenester. Aktørene i markedet krever fremlagt verifisert og sammenlignbar dokumentasjon av miljøprestasjonene for produkter og tjenester gjennom livsløpet, sier Reinertsen.

– Smith Stål er både forberedt på dette skiftet i markedet og ønsker det varmt velkommen, avslutter direktøren.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.