Motek tar nå i bruk el-biler på hasteleveranser i Stor-Oslo. (Foto: Motek)

Mer miljø i Motek

Med nyutviklede spiker av tre, elbiler til varelevering, innsamling av plast i norske havner og ny satsing på mer miljøvennlig emballasje løfter Motek sitt miljøfokus.

Leverandøren har gjennomført en rekke tiltak for å redusere sitt eget og kundenes klimaavtrykk.

Les også: Skyter trespiker for første gang (+)

Festemateriell til overflater laget av tre

Motek har lansert en miljøvennlig spiker laget av bøk for å spikre sammen trekonstruksjoner. Denne spikeren egner seg meget godt til f.eks. kryssfinér. Overflaten blir slett og naturlig og gir et utrykk som man ikke får med tradisjonelle spiker eller skruer av stål. Innskyting med spikerpistol gir et godt naturlig sveiset feste tre til tre.

Spiker laget av bøk. (Foto: Byggmesteren)

Gjenvinning av hele konstruksjoner blir også enklere og mer miljøvennlig fordi alle bestanddelene vil består av trevirke.

Spikeren er populær blant arkitekter og er blant annet brukt i et prosjekt i Myntgata 2 i Oslo.

Nye elbiler inn i daglig drift

Motek som opererer i en tradisjonell bransje med mye tung transport, ønsker å bidra til at utslippene blir mindre. Derfor er det nå blitt tatt i bruk el-biler på hasteleveranser i Stor-Oslo. Mange vareleveringer lar seg fint gjøre ved hjelp av elvarebiler.

Innsamling av plast i norske havner

Motek bidrar til å samle inn plast fra norske havner. Greencarrier og Spilltech plasserer ut Portbins som samler opp plast. For hver container vi mottar fra Greencarrier betaler Motek inn et beløp for å støtte arbeidet til Greencarrier og Spilltech. Sammen rydder vi havet for plast, uttaler Motek.

Miljøvennlig emballasje

Motek introduserer nå nedbrytbare kartonger for et utvalg produktgrupper. Først ut er spiker med Diamond Coating (DC). Emballasjen er FSC-merket. Merkeordningen stiller krav om at skogsdriften ikke fører til avskoging, at hogsten foregår kontrollert, og at den tar hensyn til lokalbefolkningen.

– Jeg er svært glad for at vi nå har tatt i bruk denne emballasjen og hvor godt den passer med DC-spikeren, forteller David Klingvall, produktansvarlig for spiker i Motek.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *