(Illustrasjon: Veidekke)

Veidekke bygger påkostet helsehus i Verdal

Oppdraget er en totalentreprise verdt 387 millioner kr ekskl. mva. og utføres i arbeidsfelleskap med datterselskapet Grande Entreprenør.

Veidekke underskrev nylig kontrakten med Verdal kommune om å bygge et bo- og behandlingssenter med 132 institusjonsplasser i Verdal sentrum. Prosjektet skal bygges i massivtre, miljøsertifiseres og stå klart til bruk i desember 2021.

Helse for 560 millioner

– Vi takker for tilliten, og er veldig stolte over å få lov til å bygge det nye Verdal bo- og behandlingssenter. Dette blir et viktig bygg for kommunens innbyggere der mange brukere, ansatte og tjenester blir berørt. Da liker vi ekstra godt at vi og våre samarbeidspartnere har blitt trukket tidlig inn i prosjektet. Bred involvering gir bedre løsninger, forutsigbarhet og større eierskap til prosjektet for alle parter, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke Bygg Trøndelag.

Veidekke vant konkurransen om samspillskontrakten i februar, og siden har de utviklet prosjektet i tett samarbeid med Verdal kommune, representanter for brukerne av bygget, rådgivere, arkitekter og tekniske entreprenører.

Det er gjennomført brukermedvirkningsmøter innenfor områder som velferdsteknologi, musikk og helse, kultur, frisør, fotpleie, begravelsesbyrå og renovasjon.

Den totale kostnaden er beregnet til 560 millioner kroner. Prosjektet skal finansieres ved 252 millioner kroner i tilskudd, 223 millioner i lånefinansiering og 85 millioner i form av momskompensasjon.

Stort helsebygg

Det nye bo- og behandlingssenteret får 96 langtidsplasser og 36 korttidsplasser, aktivitets- og servicefunksjoner og et produksjonskjøkken. Bygget blir på ca 12.000 m2 fordelt på tre etasjer, og blir det første nord i Trøndelag som skal miljøsertifiseres som BREEAM-NOR Very Good.

Byggearbeidene skal utføres av Veidekke og Grande Entreprenør sammen med andre lokale samarbeidspartnere.

Detaljprosjekteringen starter umiddelbart, mens byggearbeidene starter i desember med planlagt ferdigstillelse i desember 2021.

Les mer om prosjektet her: https://www.verdal.kommune.no/Tjenester-a-a/Helse/Prosjekt-nytt-helsebygg/

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *