Alexander Brage Hansen (t.h) i Løvenskiold Handel har søkt hjelp fra Halvor Jensen i NTI for å løfte hele Maxbo Proff på BIM. (Foto: Katrine Lunke)

Maxbo Proff satser på BIM

Byggevarekjeden skal nå samarbeide med BIM-eksperten NTI. Målet er at hele Maxbo Proff er BIM-sertifisert allerede neste år og senere kommer det kurs for proffkundene.

– BIM og digitalisering av byggebransjen blir stadig viktigere, også for oss, sier Alexander Brage Hansen, IT Virksomhetsarkitekt i Løvenskiold Handel. Han er ansvarlig for BIM hos Løvenskiold, og har nå søkt råd hos BIM-eksperten NTI.

Målet er et betydelig løft i kompetansen på BIM, og innebærer et tett samarbeide med NTI. Det inkluderer blant annet en rekke kurs, ny programvare og omfattende support og utvikling. I løpet av 2020 skal hele Maxbo Proff være BIM-sertifisert. På sikt skal Løvenskiold tilby sertifiseringskurs for proffkundene, både i klasserom og på nett.

Viktig konkurransefortrinn

– Flere private og statlige byggherrer stiller krav til BIM. Vi skal derfor være en leverandør som tar dette på alvor og som kan hjelpe kundene i overgangen til BIM, sier han.

– Vi er derfor veldig fornøyd med å få en så erfaren samarbeidspartner som NTI. Sammen skal vi tilby våre kunder kompetanse og digitale verktøy som vi gi dem et viktig konkurransefortrinn, sier Alexander Brage Hansen.

– Digitaliseringen i byggenæringen pågår for fullt. Alle ledd utfordres på verdien de har som aktør, i en verdikjede i stor endring. Dette treffer også vareleverandører som Maxbo Proff, sier Halvor Jensen. Han er administrerende direktør i NTI, en av Europas største leverandører av programvare, tjenester og opplæring innen BIM. Nå ser han frem til å jobbe med kompetanseløft på BIM i Maxbo Proff.

– Vi synes det er spennende at Maxbo Proff ser denne utfordringen og nå gjør en stor jobb på flere felter innen BIM. Nå gleder vi oss til å samarbeide tett med Maxbo for å finne gode løsninger for både dem og deres kunder. Samtidig vil dette gi NTI verdifull innsikt i varehandel og logistikk, sier Jensen.

Laget eget forum

I Løvenskiold Handel er det allerede etablert et BIM-forum, med representanter fra hele konsernet.

– Her skal vi utveksle erfaringer og løfte kompetansen på tvers av selskapet. Dette skal være en viktig pådriver for BIM-utviklingen i konsernet, sier Hansen, som leder forumet.

Maxbo Teknikk er allerede godt i gang med BIM, og kompetansen skal også overføres til Proff. I tillegg er Hansen leder for buildingSMARTs såkalte Produktrom, som lanseres i slutten av november:

– Dette blir et rom som i første omgang skal fokusere på BIM-produktdata relatert til vareflyt, handel og logistikk. Her tror jeg mange har glede av å dele informasjon og erfaringer, for å bli bedre. Jeg håper mange vil engasjere seg, ikke bare våre egne kunder, sier Hansen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *