– Antall brukere øker stadig, men det går veldig sakte, sier Nils Arne Honningsvåg i Maxbo Proff om den digitale proff-løsningen «Min bedrift».. (Foto: Katrine Lunke)

Maxbo Proff dobler i nettbutikken

Hittil i år har Maxbo Proff doblet omsetningen i nettbutikken, men fortsatt er det mange kunder som ikke er digitale.

I snart to år har Maxbo Proff tilbudt proffene «Min bedrift», som gjør det enklere å bestille varer på nett.

– Det er egentlig litt rart at så mange i byggebransjen ikke bruker de nye digitale mulighetene. En nettløsning for å bestille varer er jo godt kjent i de fleste andre bransjer og produkter, sier Nils Arne Honningsvåg, leder for prosess og digitalisering i Maxbo Proff i en pressemelding.

På Bygg Reis Deg i oktober holdt han foredrag om hvordan man få en mer effektiv og lønnsom hverdag ved å bruke digitale løsninger, i alt fra planlegging til ferdig prosjekt.

 

Gir bedre kontroll

– Alle som jobber med prosjektering og innkjøp av byggevarer, har nytte av digitale plattformer, sier Honningsvåg.

– Det gir mer tid til å bygge. Det blir færre turer til varehuset og man får også bedre kontroll på prosjektene.

I «Min bedrift» ligger avtalepriser, lagerstatus og kredittstatus. Ansatte kan få en kontrollert tilgang til nettbutikken, så en kan holde styr på hvem som kan handle til hvilke prosjekter. Her ligger også oversikt over tidligere tilbud, fakturaer og egne favorittlister. Kundene kan importere sine egne varelister og mengdeberegninger fra Excel, og Maxbo Proff jobber nå med integrasjon mot BIM-plattformer og andre systemer.

 

Gammeldags er dyrt

Honningsvåg ser at tallene stadig peker oppover for brukere av «Min bedrift» og av nettbutikken. Derfor synes han det er synd at mange velger gammeldagse og dyre løsninger.

–Snittordren for et varehus-besøk er under 1 000 kroner, mens snittet på leveranser til byggeplass er rundt 13 000 kr.  Det betyr blant annet at mange kjører innom for å kjøpe småting de har glemt å bestille.  Det blir en dyr handel, sier Honningsvåg.

– I tillegg blir det stopp i byggingen, effektiviteten går ned, framdriften stopper opp og prosjektet blir dyrere. «Min bedrift» og andre digitale plattformer løser ikke alt, men det er liten tvil om at de kan øke effektiviteten betydelig, forsikrer han.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *