Bettina Bang-Hansen i selvbygd lekelastebil. (Foto: Katrine Lunke)

Plankerester kan bli til lekebil

– Vi vil inspirere til økt gjenbruk, sier Bettina Bang-Hansen, salgssjef i Maxbo om lekelastebilen hun har bygd av kapp fra en byggevarebutikk.

Den ble vist fram på Bygg Reis Deg for å inspirere til gjenbruk.

– Kanskje jeg kan hjelpe proffene og alle små snekkerbedrifter til å tenke på at noen av plankerestene kan brukes til noe nytt, sier Bettina Bang-Hansen. Hun er til daglig salgssjef for e-handel, og hobbysnekker på fritida.

 

Mye gøy med gjenbruk

Det er en kjent sak at det blir mye kapp til overs i et byggeprosjekt.
– Hvem sa at gjenbruk er kjedelig? Vi har bygd en lekelastebil av rester!  Tanken er jo at du kan klare det med håndsag, drill og skruer. Kanskje er det noen du kan samarbeide med i lokalmiljøet som har bruk for det du ellers må kaste, sier Bang-Hansen.

Nå ligger en konkurranse på Maxbos Facebook-side hvor premien er den fine lekebilen.

Symbol på bærekraft

Heidi Lyngstad er miljøsjef for Løvenskiold Handel som eier Maxbo-kjeden. Hun mener lekelastebilen er et godt og enkelt symbol på hvordan man må tenke på bærekraft. Å unngå at noe blir avfall, men heller brukes igjen eller til noe annet er bærekraft i praksis.

– Hvis vi antar at mellom 10 og 20 prosent av trematerialene går til kapp som ikke brukes til noe, så sier det seg selv at dette er store verdier som kan utnyttes bedre. Enten på det aktuelle prosjektet, eller andre steder, sier Lyngstad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *