Stian Norby er klar for å sette igang med sitt første prosjekt. (Foto: Norgeshus)

Stian bygger Herlige Hjem

I løpet av høsten 2019 blir du i programserien Herlige Hjem på Kanal Fem kjent med Norgeshustømreren Stian Norby fra Norgeshus Midt-Norge Eiendom.

Hvert program har sitt eget tema, og i flere av disse dukker Stian opp for å vise frem fiffige løsninger.

En god rollemodell

Om du lurer på om du har sett Stian før, så kan det godt tenkes. I forbindelse med en rekrutteringskampanje for Norgeshus tidligere i år, var Stian et naturlig valg som en av frontfigurene. Med sitt vinnende vesen og gode håndverkskunnskaper gjør han seg synlig både blant sine kolleger og ute blant kunder.

Sitteplass i vinduskarmen

Muligheten til å gjøre boligen mer effektiv er noe alle er ute etter. I det første programmet er det en vinduskarm som får en kraftig oppgradering. Huseieren har et stort vindu med en smal vinduskarm, som i tillegg er såpass lav at den egner seg dårlig for å plassere planter eller pyntegjenstander i. Huseieren opplever den som en «dødplass», og det var dette som ble Stians utfordring.

I det første programmet var temaet Urban Living – og her fikk du se Stian lage en koselig og praktisk benk med utgangspunkt i en vinduskarm. (Foto: Norgeshus)

– Jeg så med en gang hva huseieren mente, og landet fort på ideen om å bygge ut vinduskarmen slik at den kunne brukes som sitteplass eller et møbel for oppbevaring. Før jeg gikk løs på oppgaven brukte jeg god tid på planlegginga, noe som er alfa og omega for alle prosjekt – store som små. Størrelse, brukervennlighet, utseende og materialvalg er selvfølgelig sentralt i slik fase, men når alt dette er gjort vil jeg si at halve jobben allerede er unnagjort, om ikke mer, forklarer Stian.

(Foto: Norgeshus)

Viktig å se helheten i det du bygger

– Selv om jeg vanligvis bygger boliger, er det viktig at du som tømrer hele tiden evner å se helheten i det du bygger. Når en bolig skal bygges, ligger det alltid til grunn detaljerte tegninger og beregninger utarbeidet av arkitekter og ingeniører som du må forholde deg til, men ting kan oppstå underveis som gjør at du må stoppe opp og tenke deg om, forteller Stian og legger til:

– Jeg får liksom litt eierskap til boligene jeg er med på å bygge, og jeg føler at jeg alltid legger litt igjen av sjela mi der. Selv om jeg ikke skal bo der er det viktig for meg at kunden får det best mulig. Finner jeg løsninger som kan være med på å løfte bokvaliteten, hender det seg at jeg lufter dette for kunden, det setter de alltid pris på.

Hva blir neste prosjekt?

Allerede i førstkommende episode av Herlige Hjem er Stian tilbake på skjermen, da i episoden kalt «kunstnerisk vri». Følg med på Kanal FEM 8. oktober kl 21 og se hva Stian finner på denne gangen.

Du kan også se Herlige Hjem på strømmetjenesten Dplay når du selv ønsker.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *