Nye Ford Transit Custom ladbar hybrid kommer til landet i desember. (Alle foto: Ford Norge)

Første ladbare hybrid 1-tonn varebil

– Nye Ford Transit Custom passer for bedrifter som vil kjøre mer miljøvennlig og beholde nyttelasten, rekkevidden og plassen som i de beste 1-tonns varebilene, sier Ford Norge.

– Dette er en perfekt arbeidsbil for kunder som ønsker å ha muligheten til å kjøre helelektrisk og samtidig ha den totale rekkevidden og lastekapasiteten som de beste varebilene i klassen, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

God nyttelast og plass

Transit Custom ladbar hybrid har også samme nyttelast som den ikke-elektrifiserte varianten. Det betyr en netto nyttelast på 1130 kilo og et lasterom som enkelt kan håndtere standardplater på 240 x 120 cm flatt på gulvet, eller tre europaller.

(Foto: Ford Norge)

Varebilen har også et stort lastevolum på hele 6 kubikkmeter utstyrt med skillevegg. Batteripakken er plassert under varerommet og opptar ikke lasteplass.

Forhjulsdrevet og helelektrisk

Den helelektriske rekkevidden i henhold til den nye og strengere WLTP-standarden er opptil 43 km ved kombinert kjøring (48 km ved bykjøring). Transit Custom ladbar hybrid er en forhjulsdreven bil som drives helelektrisk av en 92,9 kW elektrisk motor og en 13,6 kWh lithium-ion batteripakke.

Nye Transit Custom ladbar hybrid kan lades opp på 4,3 timer ved bruk av en vanlig lader med en jordet husholdningskontakt (230 Volt / 10 Ampere). Bruker du en Type 2 AC hjemmelader / ladeboks, tar det bare 2,7 timer. (Foto: Ford Norge)

Fords prisvinnende 1.0-liters EcoBoost bensinmotor fungerer utelukkende som en rekkeviddeforlenger, som lader batteriet på de turene der lading fra strømnettet og regenerering av bremseenergi ikke gir tilstrekkelig rekkevidde.

Oppgitt forbruk på nye Transit Custom ladbar hybrid er 0,27 l/mil (60 gr. CO2/km).

Batteripakken kommer også med en omfattende standardgaranti som varer i 8 år/160 000 km.

Kontroll med kjøremoduser og apper

Nye Transit Custom ladbar hybrid utstyres med fire kjøremodus som bestemmer hvordan bensinmotoren skal fungere som rekkeviddeforlenger. Med «EV Auto» blir det automatisk regnet ut når batteriet har behov for lading, med «EV Charge» lader bensinmotoren batteriet maksimalt opp. Velger du «EV Now» kjører bilen helelektrisk. «EV Later» blir brukt for å ta vare på batteriets ladenivå for å ha strøm til å kjøre elektrisk senere på turen.

(Foto: Ford Norge)

Nye Transit ladbar hybrid kommer som standard med FordPass Connect modem. Med dette kan driftskostnadene og bruken av flere biler i en liten flåte forbedres ytterligere. Eieren kan også med sin mobil følge med på bilens ladestatus.

Senere i år lanserer Ford også den helt nye FordPass Pro-appen. Denne er spesielt utviklet for eiere av mindre bedrifter med 1 til 5 biler. Denne appen gir eierne informasjonen og verktøyene de trenger for å sikre at kjøretøyene er klare for optimal bruk til enhver tid.

Muligheten for geofence blir også introdusert for den nye ladbare varebilen våren 2020. Dette tilrettelegger også for at bilen innenfor visse områder, for eksempel i bysentrum, kan kjøres på kun elektrisitet.

Geofence kan også ettermonteres for biler som blir levert før våren 2020, skriver Ford Norge i sin pressemelding.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *