Jon Bojer Godal instruerer i taktekking på et tidligere kurs. (Foto: Røros Bygningsvernsenter)

Over 70 håndverkere samles til kursdager på Røros

Onsdag starter årets Handverksdager på Røros og 70 handverkere fra hele landet er ventet til kurs som pågår til og med søndag.

Handverksdagene arrangeres av Bygningsvernsenteret, og det skjer for 20. gang i år. Alle kurs er fulltegnet – instruktører som alle er nestorer innen sine handverksdisipliner, bidrar til det, skriver arrangørene i en pressemelding.

Stipendiater er med

Fire unge håndverkere som er tildelt Fortidsminneforeningens stipend er blant deltakerne.

De fire håndverkerne som mottok 2019-stipend på 25 000 kr hver, var i april samlet på TREseminaret på Hjerleid, Dovre. De samles nå for andre gang for å delta på kurset om taktekking med emne frå skog og mark, som ledes av Jon Bojer Godal.

 

Fra leire til tak

I år er det fire kurs som går parallelt disse dagene. Emnene spenner vidt fra leire som byggemateriale, til taktekking, finsmiing og tjærebreding. Alle holdes i Kurantgården fra tidlig på onsdag til etter lunsj på søndag.

 

Enestående inspirasjon

Riksantikvar Hanna Geiran berømmer i pressemeldingen Handverksdagene for den kunnskap og inspirasjon til godt bygningshåndverk som de har formidlet gjennom 20 år.

Leder i Kulturminnefondet, Simen Bjørgen, sier følgende om dagene: –Vi ser konkrete resultater av Handverksdagene på våre prosjekter over hele landet. Dyktige håndverkere som har hentet inspirasjon og kunnskap på Røros.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *