(Illustrasjonsfoto)

Vil du prøve nytt verktøy for TEK-krav?

DiBK vil ha brukeres hjelp til å teste et nytt verktøy som skal gi oversikt over TEK-krav.

Direktoratet for byggkvalitet får mange henvendelser med spørsmål om krav i TEK17. Nå tester DiBK nye løsninger som kan gjøre det enklere å få oversikt over hvilke krav TEK17 setter til eneboliger og hytter.

Prosjektleder Ragnhild Olin Amdam. (Foto: DiBK)

– Vi er i startfasen med en ny løsning, og nå vil vi gjerne få tilbakemeldinger fra byggmestere om veiviseren vi har laget er nyttig og hva som bør bli bedre, sier prosjektleder Ragnhild Olin Amdam i Direktoratet for byggkvalitet.

I veiviseren svarer du på noen spørsmål om det du skal bygge, og får markert hvilken forskriftstekst og veiledningstekst i byggteknisk forskrift som kan være relevant for det du vil bygge. Dermed unngår du å forholde deg til delene av regelverket som ikke er nødvendig for ditt byggeprosjekt.

– I denne første versjonen har vi tatt med all forskrifts – og veiledningstekst som kan være relevant ved boligbygging. Noen kan synes dette er omfattende, men vi vil gjerne ha tilbakemeldinger om et slikt verktøy er nyttig før vi jobber videre med å forbedre løsningen, sire Amdam.

Pilotprosjektet dekker bare vanlige eneboliger og hytter. Uttrekket man får når man tester, er kun ment til testing, og kan ikke brukes til prosjektering av boliger, understreker hun.

Prøv veiviseren hos DiBK

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *