Stemmene skal telles! Per Ove Sivertsen, og resten av "byggmesterbenken" gir sine skriftlige stemmer.

Byggmesterforbundet nedstemt i BNL

Ganske som ventet, forkastet et stort flertall i BNLs generalforsamling Byggmesterforbundets forslag om slanking av landsforeningen.

På generalforsamlingen i Byggenæringens Landsforening (BNL) i Oslo tirsdag formiddag, ble det likevel uttrykt brei enighet om at styret og administrasjonen må følge opp innholdet i forslaget.

Les også: Byggmestrene vil slanke BNL

– Vi må ta signalene fra Byggmesterforbundet videre og spisse budskapet vårt. Det er nøkkelen til det videre arbeidet, kommenterte Dag Andresen, styreleder i BNL da avstemningen var klar. Han forsikret om at styret vil arbeide for å følge vedtatt strategi og sørge for at det gir resultater.

To fulgte byggmestrene

I en lang debatt tok flere av BNLs bransjeforeninger ordet og sa seg enig i deler av kritikken som lå i forslaget, men de ville ikke støtte det. Deretter ble forslaget forkastet med 31 mot ni stemmer. Det vil si at Byggmesterforbundet fikk med seg to utenom de egne delegatene.

BNL-sjef Jon Sandes og styreleder Dag Andresen ville veksle noen ord med Byggmesterforbundets styreleder Per Ove Sivertsen etter avstemningen.

Finne en plan B

– Dette var et resultat og en debatt nesten som forventet, kommenterer Per Ove Sivertsen, styreleder i Byggmesterforbundet.

– Vi har ikke lagt noen plan B dersom forslaget skulle forkastes, og må nå se hvordan vi skal gå videre når vi møtes til styremøte. Vi har planlagt et møte til høsten, men kan bli nødt til å samles før det, sa han.

Les også: Byggmstrene: Slanking og mulig BNLexit

Mer synlig selv

Byggmesterforbundets forslag handlet om å begrense BNLs arbeidsområde til å handle om tariff og arbeidsgiverspørsmål. Det ble begrunnet det med at forbundet ønsker å bli mer synlige og oppnå resultater til beste for medlemmene i en annen grad enn de gjør i BNL i dag.

 

Forstår ikke forslaget

Haakon Tronrud er nyvalgt nestleder i BNLs styre.

– Jeg forstår ikke Byggmesterforbundets forslag, det er for lite konkret om hva det er man ønsker at det skal jobbes med, kommenterer nyvalgt nestleder i BNLs styre, Haakon Tronrud. Han representerer nå Norsk Eiendom, men kjenner Byggmesterforbundet etter i en årrekke å ha vært medlem, styremedlem og styreleder.

– Debatten her viser at BNL nå har en kjempemulighet til å klargjøre hva landsforeningen arbeider med. Nå får den en grunn til å stoppe opp og gå gjennom de mest sentrale oppgavene. Se hvordan de blir løst og hva man skal arbeide med videre, mener han.

– Jeg kjenner også BNL gjennom mange år, og tror landsforeningen må arbeide for å se mer framover, ikke se bakover og ta omkamper som jeg har forstått at det har vært noen av. Det kommer det lite godt ut av, sier Tronrud.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *