Folkemuseet på Bygdøy fylles med eksperter på hus bygget før 1950. (Foto: Norsk Folkemuseum)

Årets begivenhet for bygningsvernere

Bygg og Bevar og Fortidsminneforeningen inviterer utførende, boligeiere og barna til Boligfestival på Norsk Folkemuseum lørdag 25. mai

På lørdag samles en stor rekke håndverkere, rådgivere og eksperter som gir råd, hjelp og inspirasjon til alle boligeiere med hus fra før 1950 og utførende.

Miniforedrag blir det også – se programmet her.

Råd for alle

Søndag forener Bygg og Bevar, Fortidsminneforeningen og Norsk Folkemuseum krefter, og samler bygningsvernsrådgivere håndverkere og leverandører. Hovedfokus blir på boliger før 1950, men her er det råd og tips for alle som bor i en bolig!

Årets begivenhet innen byggningsvern, sier Bygg og Bevar. En familiefest for alle som er glade i boligen sin, sier Norsk Folkemuseum. For her treffer du et bredt utvalg av eksperter som gir huseiere råd og demonstrerer ulike teknikker.

(Foto: Bygg og Bevar)

Dessuten er det også mye publikum kan få prøve selv. Det høvles, mures, trevles og males rundt på hele museet. Så uansett om man har et stort eller lite boligprosjekt, så vil et besøk på Norsk Folkemuseum gitt nytt liv og ny kunnskap til prosjektet.

Salgsboder

På folkemuseet er det samlet en rekke butikker til et Salgstorg – et lite julemarked innen bygg, interiør og vedlikehold. Her finner du det meste du kan ønske deg til akkurat din bolig, og det fra ulike tidsperioder. Du finner blant annet tradisjonelle håndlagede fliser og tapeter i ulike mønster.

(Foto: Bygg og Bevar)

Trenger du råd om fargevalg – eller har du kanskje hørt at linoljemaling er det rette valget for huset ditt? Da finner du flere leverandører som kan fortelle deg om hvordan du skal gå frem for å få resultatet du drømmer om.

Rådgivning

Visste du at det er mulig å motta støtte for å sette i stand huset eller bygården din? På søndag treffer du representanter fra flere aktører som tilbyr støtteordninger, og som kan gi deg tips om hvordan du går frem i prosessen. Har du et konkret spørsmål eller en problemstilling fra ditt prosjekt, kan du ta en prat med de som kan gi deg gode råd på veien.

Bor du i murhus eller bygård?

Bor du i en bygård eller et murhus som skal i gang med endringer eller oppussing av fasade eller oppgang? Eller lurer du på hvorfor pussen på gården du bor i har blitt stygg? Mange eiere i bygårder i Oslo sliter med å finne råd til vedlikehold av fasader og oppganger. På Folkemuseet den 25. mai vil flere murspesialister være på plass for å gi råd om riktig puss eller murbehandling, og gi tips og råd til fargevalg i oppganger fra ulike perioder.

Bygningsvern for barna

Ha med barna? Det finnes aktiviteter for hele familien denne dagen. Blant opplegget som er skreddersydd til barn finner du smikurs, bygging av laftesett, koking av maling, restaurering av vinduer, og spikring.

(Foto: Bygg og Bevar)

Hjemmelagde kanelboller fra vedfyrt bakerovn er også til salgs dersom energinivået skulle dale mens man holder på.

Museet er åpent på lørdag 25. mai fra kl 10.00 – 17.00

Utstillere og program er fra kl. 11.00 – 16.00

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *