Rigitone akustikkplatene kjennetegnes av perforeringen.

Akustikkplater demper romklang i ny storbutikk

Et 25 meter høyt atrium preger den nye storbutikken til en kleskjede i Karl Johans gate i Oslo. Atriet ville gitt vanskelige lydforhold om det ikke var for de spesielle akustikkplatene som er brukt.

Det store bygget er ombygd i løpet av 10 hektiske måneder med krevende logistikk, forteller Lars Hanevik, driftsleder hos Veidekke i en pressemelding.

– Arkitekten har spesifisert hvilke verdier romklangen må ligge innenfor. Her har det vært et samarbeid mellom oss, arkitekt og kunde for å få en løsning som leverer god akustikk og som ser bra ut. Gyproc-produktene ble en viktig del av totalpakken, forteller Lars Hanevik.

 

Kompleks løsning

– I dette lokalet har vi virkelig tatt akustikken på alvor og utformet en kompleks akustisk løsning. Det har blitt et lyddempet og godt lokale å være i, mener Anne Kirsti Karlsen, seniorarkitekt hos NSW Arkitektur.

Arkitekten kunne velge renere flater nedover i etasjene fordi det var lagt inn akustiske tiltak i toppen.

– Det var mange muligheter for å dempe atriet, men valget falt på de perforerte Rigitone akustikkplatene øverst i lysgården fordi vi fikk et renere uttrykk nedover i etasjene. For eksempel kunne vi gjøre skjørtene i etasjeskillene helt glatte og ensfargede, sier arkitekten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *