Rannveig R. Landet, direktør for miljø- og energipolitikk i BNL. (Foto: BNL)

Hva sirkulær økonomi betyr for byggenæringen

Det er mye snakk om sirkulær økonomi, men vanskelig for de fleste å se hva det innebærer, konstaterer Byggenæringens Landsforening. En ny analyse er utarbeidet for å svare på det.

– Formålet med analysen er å bli konkret på hva sirkulær økonomi innebærer for vår næring, og peke på hvilke tiltak vi må jobbe med i tida framover, sier Rannveig R. Landet, direktør for miljø- og energipolitikk i BNL.
– Det er mye å ta tak i dersom den økonomiske produksjonen skal ha fortsatt vekst, samtidig som ressursbruken skal gå ned. I dag følger ressursbruk og økonomisk produksjon samme vekstkurve i Norge, sier Landet videre.

Les mer hos BNL: BNLs analyse av sirkulær økonomi

Hun har hatt med seg landsforeningens miljøforum i å utarbeide analysen. Arbeidet deres har bidratt til å bli klar over hva man må ta hensyn til i den sirkulære økonomien og hvem som bør ta et hovedansvar for å utføre de ulike tiltakene.

 

Mer å diskutere

Analysen peker på hva byggenæringen selv må gjøre.

– Det er også åpenbart at vi trenger ett eller flere koordinerte utviklings- og kompetanseprogram for en sirkulær økonomi samt forskning. I tillegg trenger vi bevisste og kompetente bestillere og myndigheter som legger til rette. Utvikling av en bærekraftig byggenæring er sentral for at Norge skal bli et sirkulært samfunn, mener Landet.

Hun sier BNL vil arrangere en workshop om dette før sommeren.

Les hele artikkelen på BNL.no

Last ned en presentasjon av analysen her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *