Heidi Finstad er administrerende direktør i Treindustrien. (Foto: Treindustrien)

– Ingen god BNL-oppskrift fra byggmestrene

En måned har gått fra Byggmesterforbundet presenterte sitt forslag om å slanke Byggenæringens Landsforening (BNL) før noen tar bladet fra munnen.

I et langt innlegg på VVS-Forum skriver administrerende direktør Heidi Finstad i Treindustrien blant annet at Byggmesterforbundets forslag om å redusere BNL til arbeidsgiver- og lønnsdannelse, ikke er noen suksessoppskrift.

Les også: Byggmestrene vil slanke BNL

– BNL må være relevant for å være i posisjon til å forhandle frem riktig norsk lønnsdannelse og dermed bidra til en konkurransedyktig økonomi. BNL må ikke oppfattes til å ensidig fokusere på et seriøst arbeidsliv, selv om også dette selvsagt er viktig, skriver hun blant annet.

Prege alle politikkområder

– BNL må være aktuell på alle politikkområder som samfunnsdebatten gjenspeiler til enhver tid for en næring som bygger Norge. Da må man våge å sette dagsorden, igangsette debatter og bidra til meningsutveksling. Det betyr at alle medlemmer i BNL felleskapet må tåle å bli utfordret og å være en del av debatten, mener hun.

Mer relevant, ikke mindre

– Løsningen på utfordringene som Byggmesterforbundet har adressert er ikke å gjøre BNL mindre, men heller gjøre BNL relevant på flere samfunnsområder.

Les hele innlegget hos VVS forum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *