Hege Anker-Jensen presneterer Webers kommfortgulv på etasjeskille av tre.

Hurtigpresentasjon av produktnyheter

Leverandører har bare noen få minutter på seg til å presentere nyheter og andre godbiter for kunder på boligkjedenes leverandørmesser. Her er noen av nyhetene vi fanget opp på Norgeshus´ kongress i mars.

– Weber har en løsning for lyd og gulvvarme som egner seg til etasjeskiller i tre, forteller Hege Anker-Jensen i Weber.

«Komfortgulv for bolig» heter løsningen som gir komfort for flere. Først og fremst for beboeren som får et stabilt gulv med trinnlydsdemping. Det er egnet i flerfamiliehus, men også i eneboliger og leiligheter over flere etasjer, forteller hun.

Gulvet gir også tømreren «komfort» fordi det er lett å legge. Konstruksjonen bygges opp over et lydisolerende trebjelkelag med 25 mm EPS, en duk og 40 mm avrettingsmasse. Rør til vannbåren varme eller varmekabler legges før avrettingsmassen pumpes inn fra bil eller mobil mindre pumpe. Tømreren vil også selv kunne gjøre avrettingen.

Etter tre timer kan man gå på den støpte massen. Når alt er tørket, kan belegg eller parkett legges etter kundens ønske og valg.

Lars Erik Nordberg i BMI presenterer varmeisolerende folie for Kjetil Eriksen og Espen Kronlund fra Tømrermester Kjetil Eriksen AS.

Varmeisolerende dampsperre

– MonarVap Reflex 110 er en varmereflekterende dampsperre, forklarer Lars Erik Nordberg i BMI for Kjetil Eriksen og Espen Kronlund fra Tømrermester Kjetil Eriksen AS. – Brukt i bindingsverkskonstruksjon, kan den gi tilleggsisolasjon tilsvarende 30 mm mineralull. Det betinger et lukket hulrom som kan benyttes til å legge skjult ledningsføring.

Superwood er en gjennomimpregnert kledning som trenger lite vedlikehold.

Gjennomimpregnert kledning

– Gran er den beste kledningen, hevder Remi Dalsjø i Superwood, når ansatte i Alta Boligbygg stopper innom. – Når kledningen er gjennomimpregnert, er det lite vedlikehold som kreves. Det holder å vaske fasaden på vanlig måte.

Remi Dalsjø i Superwood med kunder fra Alta Boligbygg.

Dalsjø anbefaler kledning med to-tre bredder på kledningsborda fordi det gir en variasjon i fasaden. For øvrig advarer han om at jernvitriol angriper andre materialer. Derfor må en være forsiktig med festemidler og hvilke andre materialer som kan påvirkes av den.

Forestias EliteX kan brukes i garasjen og gir godt feste for skruer.

Fuktbestandige veggplater

Bjørn Ødegård i Byggma forteller om blant annet de fuktbestandige veggplatene Elitex som er en del av det store spekteret deres produkter. Platene er som Walls2paint til bruk i rom med høyere luftfuktighet. Platene er melaminbelagte og skrufaste. De skal tåle en støyt, lover han forhandlere fra Buskerud og Østfold i sofakroken: Ståle Olsen, Jan Petter Hansen, Christer Kraft, Øyvind Nicolaisen, Ola Rolfstad, Gunnleik Bondal og Ole Svenne, Optimera.

Bjørn Ødegård i Byggma med forhandlere fra Buskerud og Østfold i sofakroken: Ståle Olsen, Jan Petter Hansen, Christer Kraft, Øyvind Nicolaisen, Ola Rolfstad, Gunnleik Bondal og Ole Svenne, Optimera.

 

 

Vinduene settes lettere inn

Per Gunnar Andersen forteller engasjert forhandlere fra Rogaland om NorDans VIS-system som skal forenkle vindusinnsettingen. – Den som først har begynt å bruke vinduer med dette systemet, går ikke tilbake til noe annet fordi det er tidsbesparende med ferdig foring og aluminiumsbeslag, forteller han med overbevisning.

Andersen minner også om at NorDan kan levere solskjerming, noe både kunden, den utførende og NorDan kan tjene på, mener han.

Per Gunnar Andersen i NorDan med kunder fra Rogaland.

 

Ny type arbeidstøy

Timbra heter en ny serie arbeidstøy som vi satser på, forteller Thomas Halvorsen i Optimera til Naustdal Bygg.   – Klesserien er skapt for nordiske forhold og skal tåle tøffe utfordringer og gi god beskyttelse. Den er lagd med tanke på funksjonalitet, komfort og slitestyrke, forsikrer han.

Thomas Halvorsen i Optimera med kunder fra Naustdal Bygg.

 

Rette profiler og mer lys

Vinduer med rette profiler gir mer lys, og det gir et stramt og elegant inntrykk som arkitektene liker, forteller Kjell Madsen i Gilje. De rette funkis tilpassete profilene kalles Extra, mens Basic er den tradisjonelle med profiler mellom karm og vindu. Han minner for øvrig om at Gilje leverer vinduer med U-verdi 0,8. – De blir tunge, hvert dørblad veier 80–90 kilo og krever skikkelig montering!

Kjell Madsen presenterer Giljes vinduer med rette pofiler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *