Stormen herjer i Bodø i sist helg. (Foto: If)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

120 uværsskader i den siste stormen

Stormen som herjet i Nord-Norge sist helg har foreløpig resultert i 120 rapporterte uværsskader til forsikringsselskapet If.

Informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

– Det er mange småskader, som takplater som har blåst av, men vi har også naust og småbygninger i sjøkanten som har blitt mer eller mindre ødelagt i stormkastene, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i en pressemelding.

Gjennomsnittlig skade på private bygninger ligger på 30 000-40 000 kroner.

– Hos private har vi dermed registert skader for mellom 3,5 og 5 millioner kroner, sier Clementz.

41 skader på bedrifter

Mange bedrifter merket også stormen godt:

Til forsikringsselskapet If er det nå meldt inn 41 skader på nærings-, fiskeri- og landbruksbygg i tilknytning til uværet i Nordland og Troms sist helg. To av skadene ligger på rundt én million kroner hver, mens 11 av skadene ligger mellom 300 000 og 500 000 kroner. De øvrige ligger under 250 000 kroner, antar If.

– Det er foreløpig for tidlig å fastslå skadeomfanget veldig eksakt, og erfaring viser at anslagene vil endre seg etterhvert som vi får bedre overblikk over hver enkelt skade. Men vi vet at mange bedrifter og landbruksbygg har fått betydelige takskader, og hos en del har det blitt vannskader, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *