Lærerne i konsentrert arbeid styringssystemet. (Foto: TOL/Byggmesterforbundet)

Byggfaglærere lærer digitalt styringssystem

Tirsdag satte byggfaglærere i Sogn og Fjordane seg på skolebenken i Sogndal for å lære Byggmesterforbundets digitale styringssystem KS Online.

Lærer for anledningen, var fagkonsulent Tor Ole Larsen i Byggmesterforbundet. Målet med kurset for lærerne, er at de skal kunne bruke det i undervisningen på Vg2. Meningen er så at elevene kan bruke systemet i praksis og få beskrivelser, tegninger og sjekklister direkte på smarttelefonene sine. Lærerne skal kunne følge elevenes arbeid på sine PC-er, skriver Byggmesterforbundet på nettsidene.

Digitalisere byggeplassene

– Å komme tidlig inn i utdanningsløpet med opplæring i digitale hjelpemidler, er et stort skritt i riktig retning mot å tilrettelegge for digitale byggeplasser, sier fagkonsulent Larsen. Han forsikrer at forbundet gjerne stiller opp om andre fylker ønsker å legge til rette for undervisning på denne måten.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *