Som en ekstra sikkerhet, har firmaet satt teleskoptrucken foran konteineren. (Foto: Bjørnstad-Bygg AS)

Teleskoptruck mot konteinerinnbrudd

En teleskoptruck blir brukt for å stenge tyvene ute fra utstyrskonteineren på en av byggeplassene til Bjørnstad-Bygg AS i Rakkestad.

– Det har gått et innbruddsraid over Østlandsområdet, og politiet oppfordret oss til å følge nøyere med på utstyret vi har på byggeplassene, sier Odd Arvid Bjørnstad, daglig leder i firmaet.

– Vi vet jo aldri hva tyver kan finne på, fastslår han. – En kollega her i Rakkestad ble for litt siden frastjålet en mengde utstyr fra låste konteinere. Tyvene klarte å bryte opp flere hengelåser, og tok de til alt overmål med seg.

Låser og gjør mindre tilgjengelig

– På byggeplassene våre pleier vi å sikre oss på flere måter. Vi har byggeplassen opplyst, låser inn verktøy på forskjellige steder, og sørger for at ikke noe ligger lett synlig og tilgjengelig på byggeplassene. Når vi bygger i nærheten av eksisterende boligområder, er det nok mindre attraktivt å bryte seg inn fordi naboer kan følge med og gi beskjed om de ser noe mistenkelig. Nå var det greit i tillegg å parkere teleskoptrucken så den gjør det vanskeligere å komme til, sier Bjørnstad.

 

Flere gode tiltak

– Det Bjørnstad-Bygg har gjort her, er gode tiltak for å hindre tyveri og de ulempene det vil medføre for framdriften av byggeplassen, sier forsikringsrådgiver Trond Eirik Bystrøm i Byggmesterforsikring.

– Å stille en tung maskin eller sementblokker foran konteinere, er ett av flere tiltak vi anbefaler for å forhindre tyverier og innbrudd på byggeplassene, sier han.

– De andre tiltakene kan være å blokkere innkjøringsveiene og spesielle områder blant annet ved konteinere, og hvis det er mulig: Stenge området helt for biler og legge parkeringsplassen atskilt fra byggeplassen.

Bystrøm sier det også kan være aktuelt å utstyre byggeplassen med lys med fotocelle slik at byggeplassen blir lyst opp når noen beveger seg inn i området. I spesielt utsatte områder og større byggeplasser, bør også vekterselskap og kameraovervåking vurderes for å kontrollere byggeplassene på kvelden og om natta.

 

Serie med innbrudd

I oktober-november har det vært en rekke innbrudd på byggeplasser i Akershus og Østfold. Politiet mener det kan være en sammenheng mellom dem, opplyser Øst politidistrikt til rb.no.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *