(Illustrasjon: White arkitekter)

Sveriges største kontorbygg i massivtre

Nybygget Magasin X i Uppsala blir 13 000 m² og nabolandets største kontorbygg i tre når det ferdigstilles i 2021.

Det er anerkjente White Arkitekter som tegner Magasin X for byggherren Vasakronan.

Heltre konstruksjon

Magasin X skal bygges med massivtre i hele konstruksjonen, og det er høye mål for bygget.

– Moderne konstruksjoner i tre gir en unik mulighet til å skape holdbare og vakre bygg. Tre er et fornybart materiale som bidrar til å forbedre inneklimaet, komforten og gir effektive byggeplasser, sier Anders Tväråna, ansvarlig arkitekt hos White Arkitekter i Uppsala.

Magasin X blir et stort og komfortabelt kontorbygg over syv etasjer. (Illustrasjon: White arkitekter)

Kontorbygget skal sertifiseres etter systemet Leed og målet er å oppnå Leed Platinum klasse – den høyeste klassifiseringen. Da må det bygges med ekstremt effektive energisystemer og nyskapende løsninger. Målet er å skape et kontorbygg med så lite klimaavtrykk som mulig.

Uppsala satser på bærekraft

Magasin X blir et sterkt bidrag til byen Uppsalas mål om å skape langsiktige og bærekraftige bygg. Området er i sterk vekst og det opprettes ca 2 500 nye bedrifter årlig – bedrifter som trenger attraktive og likevel enkle kontorlokaler.

– Vi planlegger Magasin X som et kontorbygg med påkostede materialer, store takhøyder innvendig og rasjonelle romløsninger som lar bygget fungere for dagens og fremtidens leietakere, skriver White Arkitekter i en pressemelding.

Byggestart er i 2019.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *