Den selvklebende membranduken monteres med omlegg.

Selvklebende våtromsmembran

– Det er magi på badet, mener Isola om den nye selvklebende våtromsmembranen de lanserer.

– Vi er opptatt av å gjøre det enklere, sikrere og mer brukervennlig å legge membran, sier produktsjef Thomas Gjessing om det nye produktet som kalles Membra.

Gjessing viser til at  vann og vanndamp må håndteres slik at det ikke blir skader på bakenforliggende konstruksjoner. Det betyr at materialer og installasjoner må være designet til å tåle daglige fuktpåkjenninger gjennom hele våtrommets levetid.

 

Selvklebende komponenter

Produktsjef Thomas Gjessing.

Membra våtromsystem har selvklebende komponenter som gjør lim overflødig. Membranduken monteres i omlegg og det trengs heller ikke skjøtebånd eller skjøtetape. Det gir svært rask framdrift sammenlignet med tradisjonelle membranduker som må limes, skriver Isola i en pressemelding.

– Her er det ikke behov for å bruke tid på å blande, påføre eller tørke, – så fort det selvklebende membransystemet er montert, er det klart til å legge fliser, forklarer produktsjefen.

Membra våtromsystem består av en heftprimer, selvklebende membranduk, hjørnemansjetter, rør- og slukmansjetter, samt forseglingsbånd til hjørner og avslutninger.

 

Sikker membrantykkelse

Alle komponentene i våtromsystemet produseres i fabrikk under streng kvalitetskontroll. Det gir umiddelbart en jevntykk membran som er vanntett og diffusjonstett i hele våtromsonen. Smøremembraner må derimot påføres i flere lag på byggeplassen.

De eneste verktøyene som trengs, er tommestokk, penn, tapetkniv og en liten glattesparkel for å presse ut eventuelle luftbobler for å sikre tette overganger og god heft til underlaget. Glattesparkel følger med hver rull med membranduk.

Membra våtromsystem har teknisk godkjenning fra SINTEF og er anbefalt av Fagrådet for våtrom.

Vegger og gulv

Membransystemet kan benyttes både på vegg og gulv, og kan monteres på våtrom-plater, gipsplater, betong, sparkelmasse, gamle fliser eller andre faste vegg- eller gulvflater som er godkjent for våtrom, skriver Isola.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *